Υλικά
- 300 γραμ. καλαμαράκια μεγαλούτσικα
- 3-4 μέτρια κρεμμύδια
- 90 γραμ. ρύζι
- 130 γραμ. λάδι
- λίγες φρέσκες ντομάτες ή πελτές (όχι αλμυρός)
- πιπέρι και αλάτι με προσοχή
Διαδικασία
Βήμα 1
Αφού πλύνουμε καλά τα καλαμάρια, αφαιρούμε το κόκαλο και κόβουμε τα ποδαράκια τους σε μικρά – μικρά κομματάκια με κοφτερό μαχαίρι.
Βήμα 2
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε με το μισό λάδι να καβουρδιστούν. Όταν παίρνουν σκούρο χρώμα προσθέτουμε τα κομμένα ποδαράκια των καλαμαριών και τα ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινο κουτάλι για να πάρουν το χρώμα του ψημένου καλαμαριού.
Βήμα 3
Ρίχνουμε τότε το ρύζι, το ανακατεύουμε λιγάκι, προσθέτουμε τη ντομάτα ή τον πελτέ με λίγο νεράκι και όταν το ρύζι πιει τα υγρά της ντομάτας, κατεβάζουμε το τηγάνι.
Βήμα 4
Όταν μισοκρυώσει γεμίζουμε τα καλαμαράκια και αφού τα ράψουμε για να σμίξουν οι δυο άκρες, τα αραδιάζουμε στο ταψί, ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι και λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρις ότου ψηθούν.
Βήμα 5
Τα καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι στην κατσαρόλα είναι έτοιμα για να τα απολαύσεις.
Πηγή: miam.gr