Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κακαβιά Αγιογαληνιώτικη δια χειρός Ηλία Μαμαλάκη

28/06/2019
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κακαβιά Αγιογαληνιώτικη δια χειρός Ηλία Μαμαλάκη
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

½ κιλό ψάρι κατάλληλο για βραστό κομμένο σε μερίδες
1 ½ κιλό πατατούλες κομμένες σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού
1 ποτήρι νερού χυμό λεμονιού
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1 κρεμμυδάκι
Αλάτι

Βήματα

Η θαυμάσια αυτή συνταγή προέρχεται από ένα από τα ομορφότερα χωριά της Κρήτης, την Αγία Γαλήνη, (τουλάχιστον ήτανε ένα από τα ομορφότερα, βλέπετε ο τουρισμός αλλάζει μέχρι και την ομορφιά).

Η γιαγιά μου η Ροδάνθη λοιπόν, όταν πηγαίναμε το καλοκαίρι, μας έφτιαχνε πότε –πότε, (όταν οι βάρκες έβγαζαν φρέσκο ψάρι) την κακαβιά, μια ψαρόσουπα δηλαδή όχι σαν τις συνηθισμένες, λίγο διαφορετική.

Το ιδανικό ψάρι για αυτή τη σούπα είναι οι σκορπίνες.

Που να βρεθούνε όμως στις μέρες μας και στα μεγάλα αστικά κέντρα. Χρησιμοποιήστε λοιπόν ένα οποιοδήποτε ψάρι που κάνει για βραστό.

Παίρνετε μια μεγάλη κατσαρόλα και απλώνετε στον πάτο της μια στρώση πατάτες.

Από πάνω τους μια στρώση ψάρι και πάλι από πάνω πατάτες, Βάζετε το κρεμμυδάκι σε μια ακρούλα.

Αδειάζετε μέσα το ποτήρι με το λάδι και το άλλο με το λεμόνι.

Αν τα υγρά δεν σκεπάσουν τα υλικά προσθέστε λίγο νερό.

Κανονικά στην αυθεντική συνταγή επαναλαμβάνεις τη δόση χυμού λεμονιού και ελαιόλαδου μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά, εσείς όμως αποφύγετέ το γιατί μάλλον δεν θα είστε συνηθισμένοι σε τόσο έντονες γεύσεις.

Ανάψτε τη φωτιά.

Πάνω στη τελευταία στρώση βάλτε ένα πιάτο να μην κουνάνε τα υλικά όταν πάρουν βράση.

Μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για αρκετή ώρα.

Το λεμόνι με το λάδι θα μετατραπούν σ’ ένα θαυμάσιο γαλάκτωμα και η σούπα θα γίνει κάτασπρη.

Σερβίρετε στα πιάτα ζωμό, ψάρι και πατατούλες.

Η σούπα αυτή διαθέτει την ικανή πυκνότητα για να αντέξει δίπλα σε ένα δροσερό και ζωηρό λευκό Νυχτέρι του Συνεταιρισμού Santo ή στο Ασύρτικο του Κώστα Λαζαρίδη.

Πηγή: eliasmamalakis.gr

Previous Post

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η παράταση ισχύος των πινάκων των Αναπληρωτών

Next Post

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Next Post
Κακαβιά Αγιογαληνιώτικη δια χειρός Ηλία Μαμαλάκη

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ