Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κακαβιά Αγίας Γαλήνης

09/09/2020
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Φάβα με κύμινο και θυμάρι
0
SHARES
Share on Facebook

«Η θαυμάσια αυτή συνταγή είναι από ένα από τα ομορφότερα χωριά της Κρήτης, την Αγία Γαλήνη στο Ρέθυμνο. Είναι η παραδοσιακή συνταγή των γιαγιάδων που δεν έβαζαν καθόλου νερό. Όλη η ιστορία ήταν το στρώσιμο των υλικών στην κατσαρόλα και το λαδολέμονο, που κάνει το χρώμα της χιονάτο. Τη δοκίμασα 16 χρονών σε ένα ταβερνάκι στην Αγία Γαλήνη. Έμεινε στη μνήμη μου κι όταν ασχολήθηκα επαγγελματικά με τη μαγειρική, ξαναπήγα για να δω πώς παρασκευάζεται», λέει ο σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης.

Υλικά

  • 1 σκορπίνα γύρω στα 2 κιλά ή άλλο ψάρι κατάλληλο για βραστό — ζητάμε από τον ψαρά μας να τη φιλετάρει
  • 2 κιλά πατάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 1½ ποτήρι νερού χυμός λεμονιού
  • 1½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο στα 4
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα απλώνουμε στον πάτο μία στρώση πατάτες.

Από πάνω βάζουμε μία στρώση φιλέτα ψαριού και πάλι από πάνω πατάτες.

Στις άκρες παραχώνουμε τα κομμάτια κρεμμυδιού.

Περιχύνουμε με το λεμόνι και το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.

Αν τα υγρά δεν σκεπάσουν τα υλικά, τότε προσθέτουμε λίγο ακόμα χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.

Σκεπάζουμε με ένα πιάτο, για να μείνουν τα υλικά στη θέση τους όταν πάρουν βράση.

Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Τα

ο λεμόνι με το λάδι θα μετατραπούν σε ένα θαυμάσιο γαλάκτωμα και η σούπα θα γίνει κάτασπρη.

Σερβίρουμε στα πιάτα ζωμό, ψάρι και πατατούλες.

Πηγή: gastronomos.gr

Previous Post

Χοχλιοί με ξινόχοντρο

Next Post

Πορτοκαλόπιτα με κανταΐφι

Next Post
Φάβα με κύμινο και θυμάρι

Πορτοκαλόπιτα με κανταΐφι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ