Υλικά
1½ φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
1 κιλό σκορπίδια
½ κιλό ροφός ή σφυρίδα
3 µμεγάλες πατάτες
2 µμεγάλα κρεμμύδια
χυμός ενός µμεγάλου λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
(6 μερίδες)
Εκτέλεση:
Σε µια µεγάλη κατσαρόλα βάζουµε µία στρώση κρεµµύδια κοµµένα στα τέσσερα, από πάνω τις πατάτες επίσης κοµµένες στα τέσσερα και στη συνέχεια τα ψάρια. Προσθέτουµε αλάτι και νερό µέχρι να φτάσει 3 δάκτυλα κάτω από τα ψάρια. Στη συνέχεια το ελαιόλαδο, που πρέπει να καλύπτει µόλις τα ψάρια.
Σκεπάζουµε την κατσαρόλα και βράζουµε σε υψηλή θερµοκρασία για 20 λεπτά και στη συνέχεια µε ανοικτό το καπάκι για άλλα 15 λεπτά.
Κατεβάζουµε τη σούπα από τη φωτιά, ρίχνουµε το λεµόνι, σκεπάζουµε και την αφήνουµε 10 λεπτά.
Σερβίρουµε την κακαβιά ζεστή µε άφθονο πιπέρι.
Πηγή: cretan-nutrition.gr