Κακαβιά

1 λεπτά ανάγνωσης

Τι χρειαζόμαστε

1 κιλό βραστόψαρα

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 πιπεριά κέρατο

1 πατάτα μεγάλη

λίγα κλαράκια μαϊντανό

1 μικρό ματσάκι σέλινο

μερικές  ίνες σαφράν

1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί

4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

χυμό από 2 λεμόνια

1/2 φλ. Ελαιόλαδο

Πως φτιάχνεται

Ζεσταίνουμε στην  κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα λαχανικά κομμένα σε χοντρά κομμάτια.

Προσθέτουμε τα ψάρια, το σαφράν, το κρασί.

Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και σκεπάζουμε με νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 30 λεπτά.

Περνάμε τη σούπα από ψιλή σήτα.

Ξαναβάζουμε το ζωμό την κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει ελαφρά η σούπα.

Πηγή: sintages365.eu

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κακαβιά

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά
1½ φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
1 κιλό σκορπίδια
½ κιλό ροφός ή σφυρίδα
3 μεγάλες πατάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια
χυμός ενός µμεγάλου λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
(6 μερίδες)

Εκτέλεση:

Σε µια µεγάλη κατσαρόλα βάζουµε µία στρώση κρεµµύδια κοµµένα στα τέσσερα, από πάνω τις πατάτες επίσης κοµµένες στα τέσσερα και στη συνέχεια τα ψάρια. Προσθέτουµε αλάτι και νερό µέχρι να φτάσει 3 δάκτυλα κάτω από τα ψάρια. Στη συνέχεια το ελαιόλαδο, που πρέπει να καλύπτει µόλις τα ψάρια.

Σκεπάζουµε την κατσαρόλα και βράζουµε σε υψηλή θερµοκρασία για 20 λεπτά και στη συνέχεια µε ανοικτό το καπάκι για άλλα 15 λεπτά.

Κατεβάζουµε τη σούπα από τη φωτιά, ρίχνουµε το λεµόνι, σκεπάζουµε και την αφήνουµε 10 λεπτά.

Σερβίρουµε την κακαβιά ζεστή µε άφθονο πιπέρι.

Πηγή: cretan-nutrition.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κακαβιά

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

1200 gr. διάφορα μικρά ψάρια φρέσκα για σούπα
250 gr. πατάτες
2 μέτρια κρεμμύδια
100 ml. ελαιόλαδο
2 λεμόνια
Θαλασσινό αλάτι
6-7  κόκκους μαύρου πιπεριού
Μια μικρή καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)

Εκτέλεση βήμα-βήμα

Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα λέπια και τα εντόσθια.
Κόβουμε τις πατάτες με συμμετρικό τρόπο και στίβουμε τα λεμόνια.

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο, αφού χαράξουμε τα κρεμμύδια ελαφρά από την κάτω πλευρά, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.

Τέλος σβήνουμε με τον χυμό του ενός λεμονιού, προσθέτουμε λίγο αλάτι, το πιπέρι, την πιπερίτσα και περιχύνουμε με 600 ml. νερό. Βράζουμε για περίπου 8-10 λεπτά.

Τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα ψάρια.
Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, χωρίς να ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε, περιχύνυμε με τον χυμό του άλλου λεμονιού και ανακινούμε την κατσαρόλα προσεκτικά.
Αφήνουμε 10 λεπτά την κακαβιά πριν σερβίρουμε.

Σε μια πιατέλα σερβίρουμε τα ψάρια με τις πατάτες και το κρεμμύδι, τα οποία περιχυνουμε ελαιόλαδο, σερβίρουμε όσο ζωμό βγάλει η σούπα και τον μοιράζουμε στους συνδαιτημόνες.

 Σημειώσεις για την Συνταγή:

*          Η κακαβιά είναι η σούπα των ψαράδων, την οποία συνήθιζαν να φτιάχνουν με λιανά ψάρια, θαλασσινό νερό και την απολάμβαναν με ένα παξιμάδι, καθώς εμείς έχουμε περισσότερες ευκολίες στην κουζίνα μπορούμε να προσθέσουμε στην συνταγή ακόμη και λαχανικά όπως καρότο και σέλινο, όμως μόνο με την πατάτα είναι εξαιρετικά πεντανόστιμη!

*          Μην μπείτε στον πειρασμό να προσθέσετε πολύ νερό, όλη η νοστιμιά συμπυκνώνεται στο λίγο ζουμάκι της σούπας και θα το απολαύσετε καλύτερα!

*          Το λεμόνι, αν θέλετε, μπορείτε να το ελαττώσετε και να είστε επίσης προσεκτικοί στο αλάτι, προτιμήστε θαλασσινό, φυσικό χοντρό αλάτι.

*          Αν θέλετε δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο κρασί λευκό στην σούπα, αφαιρώντας τα αντίστοιχα από το νερό της σούπας.

Πηγή: funkycook.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Κακαβιά

1 λεπτά ανάγνωσης

Τι χρειαζόμαστε

1 κιλό βραστόψαρα

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 πιπεριά κέρατο

1 πατάτα μεγάλη

λίγα κλαράκια μαϊντανό

1 μικρό ματσάκι σέλινο

μερικές  ίνες σαφράν

1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί

4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

χυμό από 2 λεμόνια

1/2 φλ. Ελαιόλαδο

Πως φτιάχνεται

Ζεσταίνουμε στην  κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα λαχανικά κομμένα σε χοντρά κομμάτια.

Προσθέτουμε τα ψάρια, το σαφράν, το κρασί.

Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και σκεπάζουμε με νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 30 λεπτά.

Περνάμε τη σούπα από ψιλή σήτα.

Ξαναβάζουμε το ζωμό την κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει ελαφρά η σούπα.

Πηγή: sintages365.eu

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κακαβιά

1 λεπτά ανάγνωσης

Τι χρειαζόμαστε

1 κιλό βραστόψαρα

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 πιπεριά κέρατο

1 πατάτα μεγάλη

λίγα κλαράκια μαϊντανό

1 μικρό ματσάκι σέλινο

μερικές  ίνες σαφράν

1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί

4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

χυμό από 2 λεμόνια

1/2 φλ. Ελαιόλαδο

Πως φτιάχνεται

Ζεσταίνουμε στην  κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα λαχανικά κομμένα σε χοντρά κομμάτια.

Προσθέτουμε τα ψάρια, το σαφράν, το κρασί.

Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και σκεπάζουμε με νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 30 λεπτά.

Περνάμε τη σούπα από ψιλή σήτα.

Ξαναβάζουμε το ζωμό την κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει ελαφρά η σούπα.

Πηγή: sintages365.eu

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κακαβιά

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά
1½ φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
1 κιλό σκορπίδια
½ κιλό ροφός ή σφυρίδα
3 μεγάλες πατάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια
χυμός ενός µμεγάλου λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
(6 μερίδες)

Εκτέλεση:

Σε µια µεγάλη κατσαρόλα βάζουµε µία στρώση κρεµµύδια κοµµένα στα τέσσερα, από πάνω τις πατάτες επίσης κοµµένες στα τέσσερα και στη συνέχεια τα ψάρια. Προσθέτουµε αλάτι και νερό µέχρι να φτάσει 3 δάκτυλα κάτω από τα ψάρια. Στη συνέχεια το ελαιόλαδο, που πρέπει να καλύπτει µόλις τα ψάρια.

Σκεπάζουµε την κατσαρόλα και βράζουµε σε υψηλή θερµοκρασία για 20 λεπτά και στη συνέχεια µε ανοικτό το καπάκι για άλλα 15 λεπτά.

Κατεβάζουµε τη σούπα από τη φωτιά, ρίχνουµε το λεµόνι, σκεπάζουµε και την αφήνουµε 10 λεπτά.

Σερβίρουµε την κακαβιά ζεστή µε άφθονο πιπέρι.

Πηγή: cretan-nutrition.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κακαβιά

1 λεπτά ανάγνωσης

Τι χρειαζόμαστε

1 κιλό βραστόψαρα

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 πιπεριά κέρατο

1 πατάτα μεγάλη

λίγα κλαράκια μαϊντανό

1 μικρό ματσάκι σέλινο

μερικές  ίνες σαφράν

1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί

4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

χυμό από 2 λεμόνια

1/2 φλ. Ελαιόλαδο

Πως φτιάχνεται

Ζεσταίνουμε στην  κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα λαχανικά κομμένα σε χοντρά κομμάτια.

Προσθέτουμε τα ψάρια, το σαφράν, το κρασί.

Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και σκεπάζουμε με νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 30 λεπτά.

Περνάμε τη σούπα από ψιλή σήτα.

Ξαναβάζουμε το ζωμό την κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει ελαφρά η σούπα.

Πηγή: sintages365.eu

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κακαβιά

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά
1½ φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
1 κιλό σκορπίδια
½ κιλό ροφός ή σφυρίδα
3 μεγάλες πατάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια
χυμός ενός µμεγάλου λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
(6 μερίδες)

Εκτέλεση:

Σε µια µεγάλη κατσαρόλα βάζουµε µία στρώση κρεµµύδια κοµµένα στα τέσσερα, από πάνω τις πατάτες επίσης κοµµένες στα τέσσερα και στη συνέχεια τα ψάρια. Προσθέτουµε αλάτι και νερό µέχρι να φτάσει 3 δάκτυλα κάτω από τα ψάρια. Στη συνέχεια το ελαιόλαδο, που πρέπει να καλύπτει µόλις τα ψάρια.

Σκεπάζουµε την κατσαρόλα και βράζουµε σε υψηλή θερµοκρασία για 20 λεπτά και στη συνέχεια µε ανοικτό το καπάκι για άλλα 15 λεπτά.

Κατεβάζουµε τη σούπα από τη φωτιά, ρίχνουµε το λεµόνι, σκεπάζουµε και την αφήνουµε 10 λεπτά.

Σερβίρουµε την κακαβιά ζεστή µε άφθονο πιπέρι.

Πηγή: cretan-nutrition.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κακαβιά

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

1200 gr. διάφορα μικρά ψάρια φρέσκα για σούπα
250 gr. πατάτες
2 μέτρια κρεμμύδια
100 ml. ελαιόλαδο
2 λεμόνια
Θαλασσινό αλάτι
6-7  κόκκους μαύρου πιπεριού
Μια μικρή καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)

Εκτέλεση βήμα-βήμα

Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα λέπια και τα εντόσθια.
Κόβουμε τις πατάτες με συμμετρικό τρόπο και στίβουμε τα λεμόνια.

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο, αφού χαράξουμε τα κρεμμύδια ελαφρά από την κάτω πλευρά, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.

Τέλος σβήνουμε με τον χυμό του ενός λεμονιού, προσθέτουμε λίγο αλάτι, το πιπέρι, την πιπερίτσα και περιχύνουμε με 600 ml. νερό. Βράζουμε για περίπου 8-10 λεπτά.

Τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα ψάρια.
Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, χωρίς να ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε, περιχύνυμε με τον χυμό του άλλου λεμονιού και ανακινούμε την κατσαρόλα προσεκτικά.
Αφήνουμε 10 λεπτά την κακαβιά πριν σερβίρουμε.

Σε μια πιατέλα σερβίρουμε τα ψάρια με τις πατάτες και το κρεμμύδι, τα οποία περιχυνουμε ελαιόλαδο, σερβίρουμε όσο ζωμό βγάλει η σούπα και τον μοιράζουμε στους συνδαιτημόνες.

 Σημειώσεις για την Συνταγή:

*          Η κακαβιά είναι η σούπα των ψαράδων, την οποία συνήθιζαν να φτιάχνουν με λιανά ψάρια, θαλασσινό νερό και την απολάμβαναν με ένα παξιμάδι, καθώς εμείς έχουμε περισσότερες ευκολίες στην κουζίνα μπορούμε να προσθέσουμε στην συνταγή ακόμη και λαχανικά όπως καρότο και σέλινο, όμως μόνο με την πατάτα είναι εξαιρετικά πεντανόστιμη!

*          Μην μπείτε στον πειρασμό να προσθέσετε πολύ νερό, όλη η νοστιμιά συμπυκνώνεται στο λίγο ζουμάκι της σούπας και θα το απολαύσετε καλύτερα!

*          Το λεμόνι, αν θέλετε, μπορείτε να το ελαττώσετε και να είστε επίσης προσεκτικοί στο αλάτι, προτιμήστε θαλασσινό, φυσικό χοντρό αλάτι.

*          Αν θέλετε δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο κρασί λευκό στην σούπα, αφαιρώντας τα αντίστοιχα από το νερό της σούπας.

Πηγή: funkycook.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κακαβιά

1 λεπτά ανάγνωσης

Τι χρειαζόμαστε

1 κιλό βραστόψαρα

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 πιπεριά κέρατο

1 πατάτα μεγάλη

λίγα κλαράκια μαϊντανό

1 μικρό ματσάκι σέλινο

μερικές  ίνες σαφράν

1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί

4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

χυμό από 2 λεμόνια

1/2 φλ. Ελαιόλαδο

Πως φτιάχνεται

Ζεσταίνουμε στην  κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα λαχανικά κομμένα σε χοντρά κομμάτια.

Προσθέτουμε τα ψάρια, το σαφράν, το κρασί.

Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και σκεπάζουμε με νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 30 λεπτά.

Περνάμε τη σούπα από ψιλή σήτα.

Ξαναβάζουμε το ζωμό την κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει ελαφρά η σούπα.

Πηγή: sintages365.eu

Μοιραστείτε το άρθρο

Κακαβιά

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

1200 gr. διάφορα μικρά ψάρια φρέσκα για σούπα
250 gr. πατάτες
2 μέτρια κρεμμύδια
100 ml. ελαιόλαδο
2 λεμόνια
Θαλασσινό αλάτι
6-7  κόκκους μαύρου πιπεριού
Μια μικρή καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)

Εκτέλεση βήμα-βήμα

Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα λέπια και τα εντόσθια.
Κόβουμε τις πατάτες με συμμετρικό τρόπο και στίβουμε τα λεμόνια.

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο, αφού χαράξουμε τα κρεμμύδια ελαφρά από την κάτω πλευρά, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.

Τέλος σβήνουμε με τον χυμό του ενός λεμονιού, προσθέτουμε λίγο αλάτι, το πιπέρι, την πιπερίτσα και περιχύνουμε με 600 ml. νερό. Βράζουμε για περίπου 8-10 λεπτά.

Τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα ψάρια.
Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, χωρίς να ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε, περιχύνυμε με τον χυμό του άλλου λεμονιού και ανακινούμε την κατσαρόλα προσεκτικά.
Αφήνουμε 10 λεπτά την κακαβιά πριν σερβίρουμε.

Σε μια πιατέλα σερβίρουμε τα ψάρια με τις πατάτες και το κρεμμύδι, τα οποία περιχυνουμε ελαιόλαδο, σερβίρουμε όσο ζωμό βγάλει η σούπα και τον μοιράζουμε στους συνδαιτημόνες.

 Σημειώσεις για την Συνταγή:

*          Η κακαβιά είναι η σούπα των ψαράδων, την οποία συνήθιζαν να φτιάχνουν με λιανά ψάρια, θαλασσινό νερό και την απολάμβαναν με ένα παξιμάδι, καθώς εμείς έχουμε περισσότερες ευκολίες στην κουζίνα μπορούμε να προσθέσουμε στην συνταγή ακόμη και λαχανικά όπως καρότο και σέλινο, όμως μόνο με την πατάτα είναι εξαιρετικά πεντανόστιμη!

*          Μην μπείτε στον πειρασμό να προσθέσετε πολύ νερό, όλη η νοστιμιά συμπυκνώνεται στο λίγο ζουμάκι της σούπας και θα το απολαύσετε καλύτερα!

*          Το λεμόνι, αν θέλετε, μπορείτε να το ελαττώσετε και να είστε επίσης προσεκτικοί στο αλάτι, προτιμήστε θαλασσινό, φυσικό χοντρό αλάτι.

*          Αν θέλετε δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο κρασί λευκό στην σούπα, αφαιρώντας τα αντίστοιχα από το νερό της σούπας.

Πηγή: funkycook.gr

Μοιραστείτε το άρθρο