Ενημέρωση: Δημοτικό Σχολείο Βαγιονιάς
Το σχολείο μας συμμετείχε ενεργά στην ημέρα Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό, διοργανώνοντας ποικίλες δραστηριότητες για την ευαισθητοποίηση των μαθητών.
Οι δάσκαλοι και οι μαθητές δημιούργησαν αφίσες και μηνύματα κατά του εκφοβισμού, που τοποθετήθηκαν στους χώρους του σχολείου.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συζήτηση στην τάξη, όπου τα παιδιά μοιράστηκαν προσωπικές εμπειρίες και μάθαιναν πώς να αντιδρούν σε περιστατικά εκφοβισμού.
Στόχος της δράσης ήταν να ενισχυθεί η συνεργασία και ο σεβασμός μεταξύ των μαθητών και να ενδυναμωθεί η σημασία της αλληλοϋποστήριξης σε κάθε σχολικό περιβάλλον.
Στο τέλος της ημέρας οι μαθητές σχημάτισαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου τη λέξη «ΜΙΛΑ» ώστε να περάσουν το δικό τους μήνυμα ενθαρρύνοντας τα παιδιά να μιλούν ανοιχτά και να αντιστέκονται στη βία.