Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ

Η κ. Κατερίνα Χάουσνερ – Σφακιανάκη εκλέχτηκε Πρόεδρος στο Σύλλογο Φίλων Κέντρου Υγείας Χάρακα

Η κ. Κατερίνα Χάουσνερ – Σφακιανάκη εκλέχτηκε Πρόεδρος στο Σύλλογο Φίλων Κέντρου Υγείας Χάρακα
Share on Facebook

Την Κυριακή 4/5/2025 ο ΣΦΚΥΧ διεξήγαγε εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Η προσέλευση ψηφοφόρων από πολλά χωριά της δημ. εν. Αστερουσίων του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και της  δη. εν. Κόφινα του Δήμου Γόρτυνας , υπήρξε μαζική. Η ευρεία συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής αποτελεί καταφανή αναγνώριση του κομβικού ρόλου που επιτελεί διαχρονικά ο ΣΦΚΥΧ

  1. Η ηθική και υλική υποστήριξη των διαφόρων λειτουργιών και δραστηριοτήτων του Κέντρου Υγείας Χάρακα (ΚΥΧ)
  2. Η προώθηση ανάπτυξης του τόσο σε έμψυχο όσο και άψυχο υλικό
  3. Η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται από το ΚΥΧ
  4. Η βελτίωση των υποδομών (κτιριακές , υλικοτεχνικές κτλ)

Το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα στις 9/5/2025  ως εξής :

Πρόεδρος Χάουσνερ ( Σφακιανάκη)  Κατερίνα                                                                                            Αντιπρόεδρος  Πολυχρονάκης  Γεώργιος                                                                                                                    Β΄Αντιπρόεδρος και Ταμίας Γαυριδάκης  Θανάσης

Γραμματέας  Νίκη Ταβερναράκη

Μέλος  Κοκολάκης Χαρίδημος ( Χάρης)

Μέλος Ρουσάκης Μιλτιάδης

Μέλος  Χατζηκωνσταντίνου Κατερίνα

Η κ. Χάουσνερ Κατερίνα για τέταρτη εκλογική αναμέτρηση συγκεντρώνει την  πλειοψηφία των ψήφων και εκλέγεται εκ νέου  Πρόεδρος του  Δ.Σ.

Αδιαμφισβήτητα, μια επιβεβαιωτική αναγνώριση για τη πολύχρονη και αποτελεσματική συνεισφορά της στα αιτήματα και στόχους της εύρυθμης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Χάρακα, προς όφελος των κατοίκων των 52 χωριών και οικισμών που εξυπηρετεί  το ΚΥΧ και τα 6 Περιφερειακά Ιατρεία του, Ασήμι, Πύργος, Μεσοχωριό , Τεφέλι , Μεταξοχώρι, και Στάβιες.

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΈΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΦΙΛΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΧΑΡΑΚΑ                                                                   Περίοδος  Ιούνιος 2022- Μάιος 2025

Ο Σύλλογος φίλων Κέντρου Υγείας Χάρακα (ΣΦΚΥΧ) συνέχισε και αυτή την περίοδο  τις δραστηριότητες του  υπηρετώντας τους στόχους και σκοπούς της ίδρυσης του:

  1. Η ηθική και υλική υποστήριξη των διαφόρων λειτουργιών και δραστηριοτήτων του Κ.Υ.Χ.
  2. Η προώθηση της ανάπτυξης του τόσο σε έμψυχο όσο και άψυχο υλικό
  3. Η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται από το Κ.Υ.Χ.
  4. Η βελτίωση των υποδομών που υπάρχουν στο Κ.Υ.Χ. ( κτηριακές , υλικοτεχνικές κ.τ.λ.)

Όλες οι παρεμβάσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου, για την εξυπηρέτηση των παραπάνω στόχων 1-4, έγιναν  σε συνεργασία με τον Συντονιστή Επιστημονικής Λειτουργίας (Σ.Ε.Λ.) κ. Δουλγεράκη,  τον οποίο και ευχαριστούμε για την συνεχή επικοινωνία και αρμονική συνεργασία.  Συγκεκριμένα, στην  συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου – κατόπιν πρόσκλησης- του κ. Δουλγεράκη  5/9/2022  παρουσία του προσωπικού του Κ.Υ., συζητήθηκαν θέματα,  που αφορούσαν τις ελλείψεις  προσωπικού και υλικοτεχνικές ανάγκες, και έγιναν προτάσεις για την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στο Κ.Υ.Χ.

Συνοπτικά οι ενέργειες του συλλόγου

Οι ενέργειες το 2023  αφορούσαν την κάλυψη των παραπάνω συζητηθέντων αναγκών με :

  • Επιστολές και παρουσία σε συναντήσεις στην Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ.
  • Ενημέρωση των Βουλευτών όλων των κομμάτων και του Περιφερειάρχη για τις δυσχερείς συνθήκες που καθιστούν επισφαλή την λειτουργία του Κ.Υ.Χ.
  • Κινητοποίηση σε κοινή συνεδρίαση ΣΦΚΥΧ με τους εμπλεκόμενους Δημάρχους, γιατρούς του ΚΥΧ και πολιτιστικούς συλλόγους και βουλευτών από τους οποίους κάποιοι έκανα και επερωτήσεις στην Βουλή για τα προβλήματα του ΚΥΧ.

Αναλυτικότερη περιγραφή παρακάτω στα  1-8.

Το 2024 οι ενέργειες του συλλόγου αφορούσαν στο να βοηθήσει σε τρία μεγάλα θέματα:

Α) Την εξασφάλισης της 24ης λειτουργίας του και την ομαλή λειτουργία των 6 Περιφερικών  Ιατρείων.

Β) Την ένταξη του Κ.Υ.Χ. στο Ταμείο Ανάκαμψης (για χρηματοδότηση του κτηριακού του).

Γ) Την ένταξη του Κ.Υ.Χ. στην Α άγονη κατηγορία, ώστε  να βοηθηθεί η προσέλκυση προσωπικού.

Από τα θέματα αυτά, το Α) παραμένει επισφαλής ,το Β) είχε μεν ευτυχή κατάληξη αλλά η υλοποίηση του εκκρεμεί, το Γ) επίσης εκκρεμεί

Αναλυτικότερη περιγραφή παρακάτω 9-τέλος.

Τέλος υπήρξε μια μικρή βοήθεια στο Κ.Υ.Χ. στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας σε εξοπλισμό  προς το παιδιατρικό ιατρείο, βάψιμο των τοιχίων της αυλής και αγορά καλλωπιστικών φυτών εσωτερικού χώρου.

Ανοιχτά θέματα για το επόμενο διοικητικό συμβούλιο:

  1. Η ένταξη του ΚΥΧ σε άγονη περιοχή Α΄ κατηγορίας (κίνητρο για προσέλευση ιατρικού προσωπικού)
  2. Η άμεση ένταξη του ΚΥΧ στο Ταμείο Ανάκαμψης για την κτηριακή ανακαίνιση

Αναλυτικά οι κυριότερες  παρεμβάσεις μας :

  1. Επιστολή 08-01-2023 αρ. πρ. 49 προς Διοίκηση 7ης ΥΠΕ, και νέα επιστολή 03/03/2023 αρ.πρ. 50 λόγω μη απάντησης της πρώτης, με  αίτημα κοινής συνάντησης με κ. Δουλγεράκη , και Δημάρχους  Α-Α και Γόρτυνας για τις ελλείψεις προσωπικού, και  υλικοτεχνικών  αναγκών  του Κ.Υ.Χ.
  2. Στις 14-3-2023 λαμβάνει χώρα  με τον Υποδιοικητή της 7η ΥΠΕ κ. Αγαπίου συνάντηση, παρουσία Δημάρχου κ. Κοκοσάλη  εκπροσώπων του Δήμου Γόρτυνας, Εκπροσώπων βουλευτών,  του Σ.Ε.Λ.  της Προέδρου και Αντιπροέδρου του Σ.Φ.Κ.Υ.Χ. και πολλών άλλων φορέων με τα ζωτικά αιτήματα: α)  Στη  δραματική έλλειψη προσωπικού στο  Κ.Υ.Χ., ο Υποδιοικητής της 7η ΥΠΕ  μας παρέπεμψε στους Βουλευτές του Νομού μας   β) Για  την κτηριακή ανακαίνιση του Κ.Υ.Χ. στην πρόταση του Δημάρχου κ. Κοκοσάλη για σύναψη Προγραμματικής  Συμφωνίας   για την ένταξη του ΚΥΧ σε  χρηματοδότηση  Leader , στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου , όπου είναι και Πρόεδρος , η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ αρνήθηκε  την πρόταση, με το επιχείρημα ότι θα ενταχθεί  στο Ταμείο Ανάκαμψης,  με το ποσό του ενός 1.200.000 , και με την διαβεβαίωση ότι το ΚΥΧ βρίσκεται σε πλεονεκτική λόγω της κτηριακής του νομιμότητας.
  3. Ενημέρωση με επιστολή 3/4/2023 αρ. πρ. 51,των Βουλευτών όλων των κομμάτων για τις δυσχερείς συνθήκες που καθιστούν επισφαλή την λειτουργία του Κ.Υ.Χ. και πρόσκληση συμμετοχής στην έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 07/4/2023. Ενημέρωση του Περιφερειάρχη  05/4/2023 και προώθηση της επιστολής προς τους βουλευτές.
  4. Στις 07/4/2023 πραγματοποιείται   γενική Συνέλευση του ΣΦΚΥΧ ,με συντονιστές τον Δήμαρχο κ. Κοκοσάλη τον  Σ.Ε.Λ. κ. Δουλγεράκη την Πρόεδρο του Σ.Φ.Κ.Υ.Χ. την γιατρό και Δ.Σ. κ. Λαδουκάκη, παρουσία Βουλευτών εκπροσώπων βουλευτικών γραφείων , Προέδρων Κοινοτήτων και Πολιτιστικών Συλλόγων φορέων και πλήθος ενεργών πολιτών. Κρατούνται πρακτικά.  Τις επόμενες  ημέρες οι παρευρισκόμενοι Βουλευτές , καταθέτουν  στο Υπουργείο Υγείας  παρεμβάσεις  που αφορούν τα ζωτικά προβλήματα του Κ.Υ.Χ. και εκφράζουν την αγωνία των κατοίκων για το μέλλον του Κ.Υ.Χ, δίνοντας ευρεία δημοσιότητα .
  5. Στις 08/4/2023 Επιστολή προς 7η ΥΠΕ αρ. πρ. 52, σε συνεργασία με το ιατρικό προσωπικό του Κ.Υ.Χ., διατυπώνονται επείγοντα αιτήματα, αλλά κυρίως η προκήρυξη μονίμων θέσεων ιατρικού προσωπικού
  6. Στις 26/4/2023 Επιστολή προς τον Διοικητή 7ης ΥΠΕ αρ.πρ. 53,  με αίτημα την έγκριση παρέμβασης στον αύλειο χώρο του Κ.Υ. ,από Σύλλογο και Δήμο Αρχανών –Αστερουσίων  για τη επίλυση του προβλήματος  στάθμευσης αυτοκινήτων , εξασφάλιση  της ανεμπόδιστης άμεσης εισόδου και εξόδου του ασθενοφόρου και αποφυγή των καθημερινών εντάσεων.  Στις 19/6/2023  αρ.πρ.54 προς Διοικητή 7ης ΥΠΕ  επανάληψη του αιτήματος   στο θέμα του Παρκινγκ.
  7. 7. Στις 31/10/2023 αρ.πρ. 55 Επιστολή ενημέρωσης προς Υπουργό Χρυσοχοϊδη και αίτημα για την επίλυση των  διαχρονικών  προβλημάτων του Κ.Υ.Χ.
  8. 8. Τέλος του Γενάρη 2024 ανακοινώνονται τα 3 Κέντρα Υγείας του Νομού Ηρακλείου που εντάχτηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης , το Κ.Υ.Χ. παρέμεινε εκτός. Άμεση παρέμβαση διαμαρτυρίας προς Υπουργό Υγείας κ.Γεωργιάδη  27/01/2024  αρ.πρ. 56  για την μην ένταξη του Κ.Υ.Χ. στο Ταμείο Ανάκαμψης . Επίσης 27/1/2024 αρ.πρ. 57  επιστολή διαμαρτυρίας προς την Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας της 7η ΥΠΕ κ. Σπανάκη, η οποία είχε εκφράσει την βεβαιότητα « Το Κ.Υ.Χ. έχει πλεονεκτική θέση έναντι άλλων μη νομιμοποιημένων κτηριακά  Κ.Υ. και θα ενταχθεί άμεσα στο Ταμείο Ανάκαμψης».  Άμεσα  το Δ.Σ. του Σ.Φ.Κ.Υ.Χ. καλεί Γενική Συνέλευση  των κατοίκων και παράλληλα ενημερώνει με Mail τους Βουλευτές του Νομού μας τον Περιφερειάρχη και Δημάρχους Αρχανών-Αστερουσίων και Γόρτυνας , για τη μη ένταξη του ΚΥ στο Ανακαμψης.
  9. Στις 01/02/2024 λαμβάνει εκ νέου χώρα συνάντηση στην 7η ΥΠΕ , με ευρεία συμμετοχή Βουλευτών και εκπροσώπων βουλευτικών γραφείων Δημάρχου Αρχανών-Αστερουσίων Αντιδημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων , του Σ.Ε.Λ. του Κ.Υ.Χ. προέδρου της κοινότητας Χάρακα και πολλών άλλων φορέων.  Το αίτημα όλων η απάντηση : 1) Των λόγων της μη ένταξης του Κ.Υ.Χ. στο Ταμείο Ανάκαμψης  2) Την μη απάντηση  στο διαχρονικό αίτημα πρόσληψης ιατρικού προσωπικού στο Κ.Υ.Χ.

Η απάντηση στο πρώτο αίτημα : Δεν εντάχτηκε γιατί δεν υπήρχε ¨ Στατική Μελέτη , στο δεύτερο δεν  δόθηκε καμία απάντηση.

Στις 12/02/2024  οι απαντήσεις που έδωσε ο Υπουργός Υγείας  στον Βουλευτή του ΚΚΕ κ.Συντυχάκη στη Βουλή, στα ερωτήματα του για « τα οξυμένα προβλήματα  στο Κέντρο Υγείας Χάρακα», σηματοδότησαν μια σειρά δυναμικών ενεργειών για την εξασφάλιση της 24ης λειτουργίας του και την ομαλή λειτουργία των 6 Περιφερικών  Ιατρείων  καθώς και για την ένταξη του στο Ταμείο Ανάκαμψης για την αναγκαία κτηριακή του αναβάθμιση.

Με  άμεση επιστολή  του Δ.Σ. αρ.Πρ.59 14/2/2024 προς τον Υπουργό Υγείας, εκφράζουμε  την  έντονη διαμαρτυρία μας  στην δήλωση   « για την πιθανότητα μη 24ωρης  λειτουργίας  του Κ.Υ.Χ  προβάλλοντας ως επιχείρημα ,την αντικατάσταση της 24ωρης λειτουργίας  από τον οικογενειακό γιατρό» Θεσμός  μη εφαρμόσιμος σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην γεωμορφολογική ακριτική περιοχή που λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Χάρακα . Επίσης τονίσαμε  τις αντικειμενικές κοινωνικοοικονομικές συνθήκες  που επικρατούν σε όλο το πληθυσμό αναφοράς του και  καταστήσαμε σαφές: «Αν το Κ.Υ.Χάρακα οδηγηθεί σε περιορισμένη λειτουργία , η πιθανή αποχώρηση γιατρών θα αποβεί μοιραία για τον οικονομικά αδύνατο πληθυσμό μας, που δοκιμάζεται διαρκώς,  και θα συμβάλλει  στην γενική και οριστική υποβάθμιση και σταδιακά στην ερημοποίηση της περιοχής μας »

  1. Στις 16/2/2024 ενημερώνουμε με επιστολή αρ.πρ. 60, Βουλευτές του Νομού μας , τον Περιφερειάρχη , τους Δημάρχους Αρχανών – Αστερουσίων και Γόρτυνας και αιτούμε την άμεση παρέμβαση τους για την εξασφάλιση της 24ης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Χάρακα και την ένταξη του στο Ταμeίο Ανάκαμψης και μάλιστα στις 20 /2/2024 καταθέτουμε προς τα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Α-Α και Γόρτυνας   και στην Περιφέρεια  Κρήτης  Αίτημα – Πρόταση  σχετικού Ψηφίσματος.

27/2/2024  Το Περιφερειακό Συμβούλιο ψηφίζει παμψηφεί τις προτάσεις  του Σ.Φ.Κ.Υ. Χάρακα. Την ίδια μέρα ψηφίζονται επίσης παμψηφεί και από τα Δημοτικά Συμβούλια Γόρτυνας και Αρχανών – Αστερουσίων                                                                        Για λόγους αλληλεγγύης ο Δήμος Αγίου Νικολάου διενεργεί ψήφισμα , καθώς και ένας μεγάλος αριθμός  Συλλόγων  από όλο  το Νομό Ηρακλείου.

Βουλευτές όλων των κομμάτων καταθέτουν παρεμβάσεις στη Βουλή  , τα προβλήματα του Κ.Υ.Χ. παίρνουν μεγάλη δημοσιότητα, η πρόεδρος του Δ.Σ. καλείται να δώσει συνεντεύξεις σε πολυάριθμους ραδιοφωνικούς σταθμούς  ,αλλά και σε ζωντανή αναμετάδοση στο Κρήτη TV.

Ταυτόχρονα ο Σ.Φ.Κ.Υ.Χ. καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλους τους κατοίκους των Δημ. Ενοτήτων Κόφινα και Αρχανών –Αστερουσίων  στις 15/3/2024  στο προαύλιο του Κέντρου Υγείας Χάρακα.

Με την παρουσία Βουλευτών ή εκπροσώπων  τους,  Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων Προέδρων Κοινοτήτων , Αγροτικού Συλλόγου,  Πολιτιστικών και άλλων  Συλλόγων , του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριου, των ιερέων , των  Σχολείων ( Ασημίου- Χάρακα) αλλά και με την συμμετοχή  μεγάλου πλήθους κατοίκων όχι μόνο της περιοχής αλλά από  όλο τον Νομό Ηρακλείου, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας  είχε απήχηση, όχι μόνο στην Κρήτη ,αλλά και  σε όλη τη χώρα.

Τα ΜΜΕ  η Τηλεόραση έκανε αναμετάδοση, ο Τύπος  δημοσίευσε άρθρα ,  και η Πρόεδρος  του Συλλόγου εκλήθη  εκ νέου να απαντήσει σε πολυάριθμους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας το ίδιο βράδυ ανακοινώνει σε δελτίο τύπου που εξέδωσε «Την υπογραφή σύμβασης στις 5/3/2024 για την ένταξη της κτιριακής ανακαίνισης του Κ.Υ.Χ. στο Ταμείο Ανάκαμψης με την διαβεβαίωση  ότι σε 4 μήνες θα αναλάβει υπερεργολάβος εργασίες στο Κ.Υ.Χ.»

  1. Στις 16/5/2024 Επιστολή προς 7η ΥΠΕ και Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Αγαπηδάκη αρ.πρ. 61 με τα αιτήματα: 1) Προκύρηξη θέσεων γενικών γιατρών , παιδίατρου. Οδοντίατρου   2)Την ανανέωση της σύμβασης της Ψυχιατρικής Κινητής Μονάδας που λήγει στις 31-7-2024. 3) Θέσαμε το ερώτημα προς την κ. Αγαπηδάκη αν το χρονικό διάστημα των δυο μηνών που υπολείπονται, αρκεί για την εκπόνηση της Μελέτης Στατικής Επάρκειας για την έγκαιρη ένταξη του στο Ταμείο Ανάκαμψης έως το 2025.
  2. Στις 19/11/2024 αρ.πρ 62, επιστολή προς τους Δημάρχους κ. Κοκολάκη και κ.Κοκοσάλη   με αίτημα  την άμεση παρέμβαση τους, εκφράζουμε την ανησυχία μας  για την μη  α)  Ένταξη του ΚΥΧ  στο Ταμείο Ανάκαμψης  και την μη β)  Άναγνώριση  του σε άγονη περιοχή Α΄ κατηγορίας.  Στις 13/12/2024  το Δ.Σ.  ΦΚΥΧ υποβάλλει Πρόταση Ψηφίσματος στα δημοτικά συμβούλια Α-Α και Γόρτυνας  για τα παραπάνω θέματα.   Στις 19/12/2024  τα δημοτικά συμβούλια ψηφίζουν ομοφώνα  τις προτάσεις του Συλλόγου.  Στις 28/01/2025  με επιστολή αρ.πρ. 63 το Δ.Σ. ενημερώνει τους Βουλευτές του Νομού μας και αιτεί την ενεργή συμμετοχή τους στην  διεκδίκηση  των  δίκαιων  αιτημάτων  που αφορούν το ΚΥΧ.
  3. Στις 12//02/2025, λαμβάνει χώρα συνάντηση στην 7η ΥΠΕ με τον Διοικητή κ. Παπαβασιλείου τους Δημάρχους Α-Α και Γόρτυνας , τον Δ/ντη του ΚΥΧ κ. Δουλγεράκη την γιατρό και Δ.Σ. κ. Λαδουκάκη , Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου ΦΚΥΧ και Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Χάρακα κ. Τσικρικωνάκη . Οι Δήμαρχοι κατέθεσαν τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων , και αιτήθηκαν άμεσες απαντήσεις : α) Την ένταξη του ΚΥΧ στο Ταμείο Ανάκαμψης  και την β) Ένταξη του ΚΥΧ σε άγονη περιοχή Α΄ κατηγορίας. Η απάντηση στο α) ερώτημα ήταν : Τις επόμενες ημέρες  θα ανακοινωθεί  η ένταξη του …ίσως και αύριο. Η απάντηση στο β) Θα κάνω  θετική εισήγηση στο Υπουργείο.
  4. Στις 06/3/2025 αρ.πρ. 63β νέα επιστολή προς τους Δημάρχους, λόγω της μη απάντησης της 7ης ΥΠΕ στα αιτήματα που υποβλήθηκαν, με το αίτημα να ενεργήσουν εκ νέου και να επιδιώξουν  συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας  για τη επίτευξη  της λύσης των προβλημάτων  του ΚΥΧ
  5. Επιστολή προς τον Διοικητή 7ης ΥΠΕ 18/3/2025 αρ. πρ. 64 με Θέμα : «Αναμονή απάντησης στα αιτήματα που κατατέθηκαν στις 12/2/2025.»   Καμία από τις επιστολές δεν απαντήθηκε, κατά παράβαση της Διοικητικής Διαδικασίας. Οι Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος  κ. Λ. Αυγενάκης  και κ. Κ.  Κεφαλογιάννης κατέθεσαν   υποστηρικτικές  παρεμβάσεις  για την επίλυση των αιτημάτων του ΚΥΧ  στο Υπουργείο Υγείας στο τέλος Μαρτίου,  καθώς και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ κ. Φ Παρασύρης .  Αναμένονται οι απαντήσεις.
  6. Τέλος ο ΣφΚΥ προσέφερε και υλική υποστήριξη , ανταποκρινόμενος  στα αιτήματα του Κ.Υ.Χ  1) Εξοπλισμό  προς το παιδιατρικό ιατρείο 2) Βάψιμο των τοιχίων της αυλής του ΚΥΧ και γενική φροντίδα καθαριότητος και περιποίηση των φυτών. 3) Αγορά καλλωπιστικών φυτών εσωτερικού χώρου.

27/4/2025       Κατερίνα Σφακιανάκη Χάουσνερ Πρόεδρος του Δ.Σ.  του Σ.Φ.Κ.Υ.Χ

 

https://www.ikea.gr/katastimata/irakleio-egkainia/?utm_source=display&utm_medium=banner&utm_campaign=heraklion_post_phase&utm_content=300x250 https://www.ikea.gr/katastimata/irakleio-egkainia/?utm_source=display&utm_medium=banner&utm_campaign=heraklion_post_phase&utm_content=300x250 https://www.ikea.gr/katastimata/irakleio-egkainia/?utm_source=display&utm_medium=banner&utm_campaign=heraklion_post_phase&utm_content=300x250

Related Posts

“Metron Analysis”: Την κλιματική αλλαγή θεωρούν οι Έλληνες ως το σημαντικότερο πρόβλημα του πλανήτη
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Λειψυδρία: Το «καμπανάκι» των επιστημόνων για το νερό

13/05/2025
Μεσαρά: Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ηρακλείου το Νηπιαγωγείο Σίβα
(Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ

Μεσαρά: Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ηρακλείου το Νηπιαγωγείο Σίβα

13/05/2025
Κρήτη: Έφυγε από τη ζωή γνωστή εκπαιδευτικός
(Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ

Κρήτη: Έφυγε από τη ζωή γνωστή εκπαιδευτικός

13/05/2025
Δήλωση του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη για τα θλιβερά επεισόδια έξω από το Κέντρο Υγείας Μοιρών
(Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης για τα μεγάλα έργα του Δήμου

13/05/2025
Τραγωδία στη Λοχριά Αμαρίου: Νεκρός 40χρονος – Καταπλακώθηκε από το τρακτέρ που οδηγούσε
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Τραγωδία στη Λοχριά Αμαρίου: Νεκρός 40χρονος – Καταπλακώθηκε από το τρακτέρ που οδηγούσε

13/05/2025
Τραγωδία στην Αθηνών- Σουνίου: Νεκρές δύο γυναίκες σε τροχαίο
(Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ

Τραγωδία στο Ηράκλειο: 42χρονη καθόταν σε ένα παγκάκι, σηκώθηκε ξαφνικά, ανέβηκε στα τείχη και έπεσε στο κενό

13/05/2025
«Στερνό αντίο» σήμερα στο Μιχάλη Χατζηδάκη (Χαζήρη)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Στερνό αντίο» σήμερα στο Μιχάλη Χατζηδάκη (Χαζήρη)

13/05/2025
Διακρίσεις στο Αρκαλοχώρι για τη Γυμναστική Ένωση Μεσαράς
(Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ

Διακρίσεις στο Αρκαλοχώρι για τη Γυμναστική Ένωση Μεσαράς

13/05/2025
Previous Post

Ενημερωτική εκδήλωση για τα νέα Τοπικά Προγράμματα ΤΑΠΤοΚ LEADER από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ

Next Post

Ηράκλειο: Καραμπόλα τριών αυτοκινήτων

Next Post
Ηράκλειο: Καραμπόλα τριών αυτοκινήτων

Ηράκλειο: Καραμπόλα τριών αυτοκινήτων

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ