Η Κυριακή της Τυρίνης απαιτεί και την περίφημη τυρόπιτα και εμείς προτείνουμε την παραδοσιακή ηπειρώτικη.
Υλικά
Για το φύλλο
1 κιλό αλεύρι
1 κ. σούπας ξύδι
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
Νερό με το μάτι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη
Για τη γέμιση
5 αυγά
600 γρ. φέτα και 300 γρ. ανθότυρο
ελαιόλαδο
λίγο κάρυ (προαιρετικά)
1/2 ποτήρι γάλα
Εκτέλεση
Αρχικά για να κάνουμε το φύλλο, ανακατεύουμε τα υλικά και ζυμώνουμε. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μέρη και ανοίγουμε το κάθε ένα σε λεπτά φύλλα με έναν πλάστη. Ψήνουμε για λίγο όλα τα φύλλα ένα – ένα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει μια ομοιόμορφη γέμιση. Βάζουμε ένα φύλλο κάτω, το λαδώνουμε και βάζουμε γέμιση. Ακολουθούμε τη διαδικασία μέχρι να βάλουμε το 8ο και τελευταίο φύλλο. Χαράσουμε και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Πηγή: ipeirotika.gr