Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Η εποχή της κάπαρης…

16/06/2018
in ΑΓΡΟΤΙΚΑ
0
Η εποχή της κάπαρης…
0
SHARES
Share on Facebook

Γράφει ο Γιώργος Χουστουλάκης

H κάπαρη είναι ένα πολύ καλό ορεκτικό, φτάνει να ξέρουμε να τη φτιάξουμε, αν και η παρασκευή της είναι πολύ απλή υπόθεση.
Μπορεί κάποιος από μία καπαριά, να συλλέξει σχεδόν τα πάντα! Από α κλειστά της μπουμπουκάκια, τα τρυφερά αγγουράκια, αλλά να κόψει από τα βλαστάρια μπροστά, όλα τα κοτσανάκια, μπορεί να συλλέξει και τα μικρά αγγουράκια αλλά μπορεί ακόμα να κόψει όλα τα τρυφερά βλαστάρια!
Δεν κάνουμε πλέον τη παλιά διαδικασία, δηλαδή να τα βάζουμε σε νερό και να τους το αλλάζουμε μια φορά την ημέρα, γιατί εκτός που χρειάζονται πολλές μέρες να ξεπικρίσουν, κινδυνεύουν με τη ζέστη καινα μας βρωμίσουν!
Έτσι εφαρμόζουμε άλλη μέθοδο, αυτή του ζεματισμού σε ζεστό νερό, αλλά όχι πολύ αναβράζον!
Άμα λοιπόν τα μαζέψουμε όλα αυτά, στήνουμε τη κατσαρόλα μας, βράζουμε νερό, αλλά στο σημείο που να αρχίσουν οι πρώτες φουσκάλες, να μην χοχλακά όπως λέμε. Δεν βάζουμε την κάπαρη χύμα όπως είναι μέσα, αλλά τη βάζουμε ανά μικρές ποσότητες μέσα σε ένα τούλι, το δένουμε σφιχτά με σπάγκο, και τα βουτάμε μέσα αφού τα εμβαπτίσουμε 4 έως 5 φορές μέσα έξω, και μετά τα βγάζουμε. Βλέπουμε και οι ίδιοι ότι ήδη έχουν μαραθεί, δηλαδή έχουν ζεματιστεί λίγο.
Αφού τα βγάλαμε από τη κατσαρόλα, τα βάζουμε σε μια λεκάνη με δροσερό νερό, και εκεί τα αφήνουμε για4 με 5 μέρες περίπου, αλλάζοντας τους το νερό μια δυο φορές  την ημέρα.
Όταν έρθει η ώρα θα τα βάλουμε στα βάζα μας, στα οποία θα συμπληρώνουμε με νερό να δούμε τι ποσότητα χωράνε όλα τα βάζα. Μετά θα κανονίσουμε να χύσουμε το μισό νερό, και να το συμπληρώσουμε με ξύδι. Η δε ποσότητα του νερού που αφήσαμε, θα την κάνουμε άλμη, δηλαδή σαλαμούρα. Εν ολίγοις το υγρό που θα περιέχει κάθε βάζο, θα είναι μισό σαλαμούρα και μισό ξύδι!
Αν είναι ξύδι σπιτικό είναι δυνατό και θέλει λιγότερο.
Καλή επιτυχία και καλοφάγωτη!

Previous Post

Ανθρωποκυνηγητό για τον Μπαρμπαρούση! «Έσπασε» το μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. τρέχοντας με 180 χλμ.

Next Post

Αναβάλλεται λόγω καιρού, η τελευταία ημέρα του Μαθητικού Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής και Θεάτρου Δήμου Γόρτυνας

Next Post
Αναβάλλεται λόγω καιρού, η τελευταία ημέρα του Μαθητικού Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής και Θεάτρου Δήμου Γόρτυνας

Αναβάλλεται λόγω καιρού, η τελευταία ημέρα του Μαθητικού Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής και Θεάτρου Δήμου Γόρτυνας

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ