Η 7η Γιορτή Μπανάνας στην Άρβη του Δήμου Βιάννου, που διοργανώθηκε με επιτυχία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άρβης και τη στήριξη του Δήμου Βιάννου, αποτέλεσε και φέτος ένα εξαιρετικό φεστιβάλ πολιτισμού, γεύσης και παράδοσης, σύμφωνα με το Δήμαρχο Βιάννου κ. Παύλο Μπαριτάκη.
Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση με πλούσια δράση και δημιουργικά δρώμενα, με βασικό στόχο την ανάδειξη της μοναδικής μπανάνας Άρβης, ενός προϊόντος με ξεχωριστή γεύση και άρωμα, άρρηκτα συνδεδεμένου με την ιστορία και την ταυτότητα της περιοχής μας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η θεματική ενότητα «Τροχαία Ασφάλεια και Πρόληψη», την οποία ανέπτυξαν με εξαιρετικό τρόπο ο Γιάννης Λιονάκης, γνωστός για την πολυετή προσφορά του στον τομέα της οδικής ασφάλειας, καθώς και ο Διοικητής του Α.Τ. Βιάννου Νικήτας Μελεσανάκης.
Η ιστορία της καλλιέργειας της μπανάνας στην Άρβη ξεκινά από το 1920, όταν ο καλόγερος Λουκάς της Μονής Αγίου Αντωνίου, επιστρέφοντας από τους Αγίους Τόπους, μετέφερε κρυφά στον σκούφο του το πρώτο φυτό μπανάνας. Από τότε, η μπανάνα Άρβης έγινε σύμβολο του τόπου, στηρίζοντας διαχρονικά την τοπική οικονομία.
Η Γιορτή Μπανάνας έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός και φέτος προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών, με τη συμμετοχή των κατοίκων και τη στήριξη όλων των τοπικών φορέων να αποτελεί δείγμα της δυναμικής της τοπικής κοινωνίας.
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και θερμές ευχές για καλή συνέχεια στις δράσεις που αναπτύσσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρβης, προβάλλοντας με συνέπεια και αγάπη τον τόπο μας.

















