Συστατικά
600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
300 γρ. άλμη για πουλερικά
πίτες για σουβλάκια
τζατζίκι
λαχανικά (ντομάτα κ.α.)
ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια μέσα στην άλμη.
Καλό θα ήταν να βάλουμε την άλμη και το κοτόπουλο σε μια σακούλα κλεισμένη καλά και αν μπορούμε να αφαιρέσουμε τον αέρα από μέσα.
Αλλιώς θα μπορούσαμε να τα βάζαμε σε ένα μπολ και να πιέσουμε με ένα πιάτο το κρέας να είναι κάτω από την επιφάνεια της άλμης.
Αφήνουμε το κοτόπουλο εκεί για μισή ώρα.
Αφαιρούμε και στραγγίζουμε το κρέας.
Σκουπίζουμε το κρέας με χαρτί για να φύγουν όλα τα υγρά.
Ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα καυτό τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο από όλες τις μεριές 3-4 λεπτά.
Προσοχή να μην το ανακατεύουμε συνέχεια για να πάρει καλό χρώμα.
Αν το κουνάμε συνέχεια θα βγάλει όλα του τα υγρά και το κοτόπουλο θα βράσει.
Σερβίρουμε στις πίτες και μπορούμε να συνοδεύσουμε με ντομάτα κομμένη, τζατζίκι και λοιπά.
Πηγή: akispetretzikis.com