ΥΛΙΚΑ
2 λεμόνια 4 κ.σ. ξύσμα
900 γρ. ζάχαρη
1800 ml νερό
Αλάτι 1/2 πρέζα
225 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό μαζί με το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη και πολύ λίγο αλάτι και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αφού βράσει το σιρόπι για 5 λεπτά το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμόνι. Βάζουμε το μείγμα να παγώσει σε μηχανή παγωτού ή το βάζουμε στην κατάψυξη σε ένα μπολ με την προϋπόθεση ότι θα ανακατεύουμε τη γρανίτα μας κάθε 30 λεπτά και μέχρι να παγώσει.
Πηγή: ladylike.gr