ΥΛΙΚΑ
100 γρ. νερό
1 κύβο κότας MAGGI
1 κ.σ σιρόπι σφενδάμου
1 κ.σ λευκό κρασί
1 κ.γ τζίντζερ τριμμένο
½ κ.γ μείγμα 5 spices
2 κ.σ αλεύρι γοχ
Πιπέρι
800 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
2 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ σουσάμι καβουρδισμένο
¼ ματς. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 κ.γ σησαμέλαιο
¼ κ.γ μπούκοβο για το σερβίρισμα
400 γρ. καστανό ρύζι βρασμένο για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολάκι το νερό, τον κύβο κότας MAGGI, το σιρόπι σφενδάμου, το λευκό κρασί, το τζίντζερ, το μείγμα 5 spices και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το πιπέρι. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια 2 εκ και τα περνάμε στο μπολ με το αλεύρι.
Ρολάρουμε τα κομμάτια να καλυφθούν εντελώς από το αλεύρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Αδειάζουμε στο γουόκ το μείγμα των υγρών που έχουμε στο μπολ και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
Αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα ενώ παράλληλα ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε το γουόκ από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το σουσάμι, το κόλιανδρο, το μπούκοβο και ραντίζουμε με το σησαμέλαιο.
Σερβίρουμε με το καστανό ρύζι.
Πηγή: nestlenoiazomai.gr