Υλικά
Για 6-8 άτομα
χυμό από μισό μικρό λεμόνι
βανίλια ή ακόμα καλύτερα ένα κλωνί αρμπαρόριζα
Μια χούφτα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα (προαιρετικά)
1 κιλό σταφύλι σουλτανίνα (χωρίς κουκούτσια)
750 γραμμάρια ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις ρόγες, τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε.
Βράζουμε το σταφύλι, το νερό και τη ζάχαρη για 5-10 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε για ένα 24ωρο και την άλλη μέρα το ξαναδένουμε σε δυνατή φωτιά.
Προσέξτε γιατί φουσκώνει και στις 2 φορές.
Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού για να μη ζαχαρώσει, τη βανίλια ή ακόμα καλύτερα την αρμπαρόριζα και τα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα.
Tips
Τι σημαίνει δένουμε;
Δένουμε το γλυκό σημαίνει ότι το βράζουμε έτσι ώστε το σιρόπι να μην είναι σαν νερό αλλά να μη γίνει και πηχτό σαν μέλι.
Πηγή: sidagi.gr