Πλένουμε πολύ καλά το πορτοκάλι και δεν καθαρίζουμε το εξωτερικό του, καθώς η φλούδα του μας δένει καλύτερα το γλυκό.
ΥΛΙΚΑ
830 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
400 γρ. πορτοκάλι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες και στη μέση
¼ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
750 ml νερό
Χυμό από 1 λεμόνι
Παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Τοποθετούμε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το πορτοκάλι, τη ζάχαρη, το νερό, το γαρύφαλλο, το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
2Αφού πάρουν μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 45- 50 λεπτά μέχρι να δέσει εντελώς το γλυκό.
3Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
4Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε το γλυκό εκτός ψυγείου
Πηγή: giorgostsoulis.com