Υλικά
1 κιλό φλούδα από κίτρο (2 περίπου κίτρα)
1,5 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 ποτήρι γλυκόζη
Διαδικασία
Ξεκινάμε κόβοντας το κίτρο σε τέσσερα κομμάτια προκειμένου να το ξεφλουδίσουμε εύκολα. Αφαιρούμε την φλούδα με τη βοήθεια ενός μαχαιριού, από το κάθε κομμάτι.
Ξύνουμε στον τρίφτη το κάθε κομμάτι της φλούδας.
Κόβουμε σε κύβους τη φλούδα του κίτρου.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τους κύβους της φλούδας με άφθονο νερό και τους βράζουμε για 5 λεπτά. . Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ξεπικρίσουν για 1 ώρα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μία ακόμη φορά.
Βράζουμε τις φλούδες μία τελευταία φορά για 15 λεπτά έως ότου μαλακώσουν αρκετά.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη ένα ποτήρι νερό και τη γλυκόζη. Βράζουμε για 10 λεπτά να δέσει.
Ρίχνουμε το κίτρο και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί για τουλάχιστον 12 ώρες, ώστε να ανταλλάξει (λόγω της όσμωσης) ζάχαρη και νερό.
Ξαναδένουμε και είναι έτοιμο.
Πηγή: sintagoulis.gr