Υλικά:
1 κιλό ώριμες φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
½ φλυτζάνι κονιάκ
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Διαδικασία:
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις φράουλες και τις πλένουμε πολύ καλά.
Σε μια βαριά μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε τις φράουλες σε στρώσεις, εναλλάξ με τη ζάχαρη. Τέλος, περιχύνουμε με το κονιάκ.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και τη βάζουμε στο ψυγείο όπου θα μείνει για μια νύχτα.
Το πρωί, τη βάζουμε στο μάτι και μόλις πάρει βράση, μετράμε για δύο μόλις λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
Με τρυπητή κουτάλα, αφαιρούμε τις φράουλες απ’ την κατσαρόλα και τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει και όταν είναι έτοιμο, ξαναρίχνουμε τις φράουλες στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και πλέον βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά.
Πηγή: topontiki.gr