ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2-3 φλιτζάνια εσπρέσο σε θερμοκρασία δωματίου
3 κουταλιές λικέρ με άρωμα καφέ
2 χωρισμένα αυγά
¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (οποιαδήποτε με πάνω από 36% λιπαρά)
250 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
Κακάο σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και χτύπησε τα μέχρι να γίνει ένα λευκό και λείο μείγμα.
Βήμα 2
Πρόσθεσε το τυρί και χτύπα τα μέχρι να ομογενοποιηθούν, μην ανησυχείς αν είναι πολύ σφιχτό.
Βήμα 3
Χτυπάς την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και την προσθέτεις με μια σπάτουλα στο μείγμα με τα αυγά. Μην τα χτυπήσεις! Ανακάτεψε απαλά.
Βήμα 4
Σε ένα καθαρό μπολ χτυπάς τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή κρέμα. Ανακατεύεις απαλά με το μείγμα που έχεις ήδη φτιάξει φροντίζοντας να διατηρήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα.
Βήμα 5
Σε ένα μπολάκι ρίξε τον καφέ και το λικέρ και βούτηξε ένα ένα τα μπισκότα για λίγο να μην μαλακώσουν πολύ. Πάρε ένα μεγάλο διάφανο ταψάκι (πυρέξ μας κάνει) και άπλωνε στη σειρά τα μουσκεμένα μπισκότα να πιάσουν όλο τον πάτο.
Βήμα 6
Χώρισε το μείγμα που έφτιαξες στα δύο και άπλωσε το ένα μισο επάνω στην πρώτη στρώση μπισκότα.
Βήμα 7
Συνέχισε την διαδικασία καλύπτοντας με μουσκεμένα μπισκότα και κρέμα. Μπορείς αν θέλεις να χωρίσεις το μείγμα σε περισσότερα κομμάτια και να βάλεις πιο πολλές στρώσεις μπισκότα.
Βήμα 8
Φρόντισε να λειάνεις την επιφάνεια κάθε φορά ώστε να μην γέρνει οπτικά το γλυκό.
Πασπάλισε καλά με το κακάο την τελευταία στρώση κρέμας και βάλτο στο ψυγείο το λιγότερο για 2 ώρες. Όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο.
Συμβουλή: Αν κάνεις το γλυκό απευθείας σε ατομικά μπολάκια σπάσε τα μπισκότα και άπλωσε αναλόγως.
Πηγή: ediva.gr