Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γλυκό ψυγείου με πεπόνι σε ποτήρια

14/07/2019
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Η ελαφριά γαριδομακαρονάδα του Άκη Πετρετζίκη
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά για 8 ποτήρια

300 γρ. σάρκα από ώριμο, μυρωδάτο πεπόνι
200 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφια
3 αβγά, απολύτως φρέσκα, κατά προτίμηση βιολογικά
40 γρ. ζάχαρη
20-24 μπισκότα σαβουαγιάρ
200 γρ. κρέμα γάλακτος
150ml λικέρ που σας αρέσει (Μαρασκίνο, Κουαντρώ, Γκραν Μαρνιέ ταιριάζουν περισσότερο)
5 κ.σ. γάλα
1/2 φλ.τσ. αμύγδαλο καβουρδισμένο και τριμμένο
Παρασκευή

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ(χωρίς να προσθέσουμε ζάχαρη) και τη βάζουμε στο ψυγείο. Κόβουμε τη σάρκα του πεπονιού σε μικρότερα κομμάτια, αφαιρώντας τα πολλά υγρά που θ’ αφήσει, και τη χτυπάμε στο μπλέντερ με τη μισή ζάχαρη. Τη διατηρούμε στην κατάψυξη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε (όχι πάνω από 15′). Χτυπάμε στο μίξερ τα κροκάδια των αβγών με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρεμώδη. Προσθέτουμε τμηματικά το μασκαρπόνε (που έχουμε προηγουμένως δουλέψει λίγο, να γίνει αφράτο). Οταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, προσθέτουμε τμηματικά τη σαντιγύ και ανακατεύουμε  με κουτάλι. Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα τα ασπράδια, χτυπημένα σε μαρέγκα σφιχτή, τμηματικά και ανακατεύοντας απαλά να ενσωματωθούν.
Αδειάζουμε το λικέρ σε βαθύ πιάτο και το ανακατεύουμε με το γάλα. Εχουμε έτοιμα τα ποτήρια σερβιρίσματος (κατά προτίμηση κοντά και φαρδειά, σαν αυτά του ουίσκυ). Βουτάμε μερικά σαβουαγιάρ στο λικέρ γιά λίγα δευτερόλεπτα, τα βάζουμε στον πάτο αντίστοιχων ποτηριών. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα και τα ποτήρια. Μοιράζουμε από πάνω το μείγμα του πεπονιού και στη συνέχεια την κρέμα μασκαρπόνε.  Βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο, σκεπασμένα με μεμβράνη γιά να μην πάρουν ξένες μυρωδιές, μέχρι το σερβίρισμα (τουλάχιστον 3 ώρες). Γαρνίρουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο και σερβίρουμε.
(Σημ. το ίδιο γλυκό γίνεται με ροδάκινο αντί γιά πεπόνι, σε αντίστοιχη ποσότητα).

Πηγή: athinorama.gr

Previous Post

Η ελαφριά γαριδομακαρονάδα του Άκη Πετρετζίκη

Next Post

Γλυκό ψυγείου με νεκταρίνια

Next Post
Η ελαφριά γαριδομακαρονάδα του Άκη Πετρετζίκη

Γλυκό ψυγείου με νεκταρίνια

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ