Υλικά:
450 γρ. τετράγωνα μπισκότα πτι-μπερ
1/2 κούπας ζάχαρη άχνη
400 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
1 μικρό βαζάκι (περίπου 400-450 γρ.) μαρμελάδα βατόμουρο
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ την άχνη με την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε λίγο λίγο το γιαούρτι και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σ’ ένα μετρίου μεγέθους ανοξείδωτο ή πυράντοχο ταψί (ή και πλαστικό) στρώνουμε μπισκότα, κατόπιν τη μισή κρέμα, μετά μπισκότα και από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και όταν κρυώσει καλά, στρώνουμε πάνω στην κρέμα τη μαρμελάδα.
Πηγή: sintagesmamas.com