Υλικά:
½ κιλό αλεύρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυµός 1 λεµονιού
1 ποτήρι γάλα
λίγο αλάτι
1 κιλό µυζήθρα γλυκιά
3-4 κουταλιές ζάχαρη
2 αυγά
κανέλα ή βανίλια
ξύσµα λεµονιού ή πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Ανακατεύουµε όλα τα υλικά για το φύλλο µαζί και ζυµώνουµε πολύ καλά τη ζύµη.
Φτιάχνουµε 3 φύλλα.
Στρώνουµε το πρώτο φύλλο σε ταψί που έχουµε αλείψει µε βούτυρο. Το πασπαλίζουµε µε ζάχαρη και κανέλα και το βάζουµε σε προθερµασµένο φούρνο για 10 λεπτά να ψηθεί λίγο.
Στη συνέχεια απλώνουµε πάνω τη µισή µυζήθρα και στρώνουµε άλλο φύλλο.
Πασπαλίζουµε και το δεύτερο φύλλο µε ζάχαρη και κανέλα και πάνω βάζουµε την άλλη µισή µυζήθρα.
Τοποθετούµε πάνω το τελευταίο φύλλο.
Το πασπαλίζουµε και αυτό µε ζάχαρη και κανέλα, το περιχύνουµε µε 3 κουταλιές λιωµένο βούτυρο και βάζουµε το µπουρέκι να ψηθεί στον φούρνο.
Όταν έχει ψηθεί λίγο περιχύνουµε µε ένα φλιτζάνι γάλα και συνεχίζουµε το ψήσιµο.
Πηγή: http://kritigr.gr