Υλικά:
2 φλιτζ. μπισκότο τριμμένο (digestive ή petite-beurre)
4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
2 ώριμες μπανάνες κομμένες σε φέτες
1 έτοιμη κρέμα στιγμής (1 φακελάκι 62 γραμμ. άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια)
1+¾ φλιτζ. γάλα κρύο
2 φλιτζ. σαντιγί καρουλάκι ή τρίμματα σοκολάτας για το γαρνίρισμα.
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο. Το στρώνετε σε ταψάκι 20 εκ ανασηκώνοντας τα πλαϊνά τοιχώματα. Λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αφήνετε 5΄ να κρυώσει λίγο το μείγμα.
Αδειάζετε στο στρωμένο μπισκότο τη λιωμένη σοκολάτα. Από πάνω απλώνετε σε μία στρώση τις μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες. Χτυπάτε την έτοιμη κρέμα με το γάλα για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά. Αδειάζετε την κρέμα στιγμής πάνω στις μπανάνες.
Στο τέλος, γαρνίρετε με τη σαντιγί κάνοντας ροζέτες με ένα κορνέ ή στρώνοντάς τη με ένα κουτάλι. Πασπαλίζετε με τα καρουλάκια σοκολάτας και αφήνετε το γλυκό για λίγη ώρα στο ψυγείο να παγώσει.
Πηγή: argiro.gr