Υλικά συνταγής:
Χωρίς κουκούτσια σταφύλια: 1 κιλό (πχ. σουλτανίνα)
Ζάχαρη: 1 κιλό
Νερό: 2 κούπες
Χυμό λεμονιού: 2 κουταλιές σούπας
Οδηγίες:
1. Πλένετε τα σταφύλια και μαδάτε τις ρόγες από το τσαμπί.
2. Βάζετε το νερό και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και τα βράζετε για 4 λεπτά. Προσθέτετε το σταφύλι και το βράζετε κι αυτό άλλα 10 λεπτά. Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το γλυκό να ξεκουραστεί για μερικές ώρες (4 – 6).
3. Ξαναβράζετε το γλυκό, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και κατεβάζετε από την φωτιά.
4. Ενώ είναι ακόμη πολύ ζεστό το γλυκό, το φυλάτε σε αποστειρωμένα βάζα.
Πηγή: radicio.com