Υλικά
Μανταρίνια 1 κιλό
Ζάχαρη 1 κιλό
Νερό 700 ml
Λεμόνι 1/2 από τον χυμό του
Οδηγίες
Πλένουμε καλά τα μανταρίνια μας, τα καθαρίζουμε και τα χωρίζουμε σε φέτες.
Αφαιρούμε από πάνω τους ότι φλούδες λευκές έμειναν, αν έχουν κουκούτσια τα αφαιρούμε προσεκτικά με την βοήθεια ψαλιδιού.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και βράζουμε τις φλούδες για 15 λεπτά.
Μετά τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη, βράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε τις φέτες μανταρινιών και τις πολτοποιημένες φλούδες.
Αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει το γλυκό μας για περίπου 15 – 20 λεπτά (δοκιμάζουμε στάζοντας με ένα κουταλάκι μια σταγόνα σε ένα πιάτο κι αν μείνει σταθερή και δεν απλώσει είναι έτοιμο), ενώ κατά την διάρκεια που βράζει αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται.
Πριν το τέλος βάζουμε τον χυμό λεμονιού κι αφήνουμε για 2-3 λεπτά να βράσει.
Βγάζουμε από την φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το τοποθετούμε σε βάζα αποστειρωμένα.
Πηγή: chefoulis.gr