Υλικά
• 1 κιλό λεμόνια 1 κιλό ζάχαρη
• 2 1/2 κούπες νερό
• 1/4 της κούπας χυμό λεμονιού
- 1/4 της κούπας γλυκόζη
Εκτέλεση
Ξύνουμε ελαφρά τα λεμόνια, αφού τα πλύνουμε καλά και κόβουμε μικρά τα καπάκια τους.
Χαράζουμε κάθετα τις φλούδες του κάθε λεμονιού και τις αφαιρούμε προσεκτικά να μη σπάσουν.
Τις τυλίγουμε σε ρολάκια και τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Τα βάζουμε σε λεκανίτσα με κρύο νερό και τα αφήνουμε μια μέρα και μια νύχτα να ξεπικρίσουν.
Μετά πετάμε το νερό και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν.
Βγάζουμε κατόπιν τις οδοντογλυφίδες και προσθέτουμε τη ζάχαρη, βράζοντας σε τελείως χαμηλή φωτιά, ώσπου να δέσει το σιρόπι μας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε έτσι 24 ώρες.
Την άλλη μέρα, αν δεν έχει δέσει το σιρόπι, ξαναβράζουμε.
Αλλιώς βάζουμε στη φωτιά για λίγο, προσθέτουμε τη γλυκόζη και το χυμό και αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, μόλις πάρει μια βράση.
Πηγή: iliapress.gr