Υλικά Συνταγής
1000 γρ. Κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
3,5 ποτήρια νερού νερό (500γρ)
1 κουταλάκι του γλυκού ξινό
850γρ zάχαρη
Φλούδα ενός λεμονιού
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ ΚΑΣΤΑΝΟ
Πλένουμε τα κάστανα χαράζουμε σταυρωτά χωρίς να πληγώσουμε το εσωτερικό και τα βράζουμε με νερό και το αλάτι 4 κ.σ για 30 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Τα καθαρίζουμε από το εξωτερικό και εσωτερικό φλοιό.
Εφόσον είναι καθαρισμένα τα ξαναβράζετε μέχρι να μαλακώσουν αν είναι σκληρά μετα σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε 3,5 ποτηρια νερό και προσθέτουμε την ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και τα αφήνουμε να βράσουν καλά μέχρι σχεδόν να δέσει σε σιρόπι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κάστανα και το ξινό και τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά.
Τα σβήνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Την άλλη μέρα επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία βρασίματος για 3 λεπτά πάλι, ρίχνοντας και τη βανίλια προς το τέλος.
Όταν κρυώσει το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα…