Υλικά:
1000 gr. καρότα
1000 gr. ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό
1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
2-3 φλούδες πορτοκαλιού
1 κάψουλα βανιλλίνη
Χυμό λεμονιού
Διαδικασία:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα.
Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες μέτριου πάχους ή εναλλακτικά το χοντροτρίβουμε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό και βράζουμε να μαλακώσουν.
Τα μεταφέρουμε σε τρυπητό.
Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό προσθέτουμε την φλούδα πορτοκαλιού και την αρμπαρόριζα μόλις πάρει 1-2 και βράζουμε το σιρόπι για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έδεσε.
Προσθέτουμε τα καρότα και την βανίλια.
Βράζουμε περίπου 10-12 λεπτά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε μερικές σταγόνες λεμονιού.
Αφαιρούμε την πορτοκαλόφλουδα.
Μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα, τα γυρίζουμε ανάποδα και είναι έτοιμο!
Πηγή: funkycook.gr