υλικά
2 κιλά ακτινίδια σκληρά
2 κιλά ζάχαρη
6 ποτήρια νερό
3 ξυλάκια κανέλα
χυμό από 2 λεμόνια
150 γρ φουντούκια
εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα πλένουμε μετά τα κόβουμε σε ροδέλες σε μια κατσαρόλα βράζουμε την ζάχαρη την κανέλα και το νερό για 15 λεπτά
Μετά ρίχνουμε μέσα τα ακτινίδια και σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε για μια νύχτα να κρυώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Την επόμενη μέρα βράζουμε ξανά το γλυκάκι μας μέχρι να δέσει το σιρόπι μας στο τέλος βάζουμε και το λεμόνι και μετά από 5 λεπτά σβήνουμε την φωτιά μας!
Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκάκι μας ρίχνουμε τα φουντούκια και το βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια!!!
Δεν χρειαζόσαστε να μπει ανάποδα όταν είναι πολύ καλά δεμένο το γλυκό μας!!!!
Πηγή: giagiamairi.dimosbox.gr