Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γλυκά παξιμαδάκια αμυγδάλου διπλοφουρνιστά

23/08/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Αυγά τηγανητά στο ελαιόλαδο με ντομάτα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά συνταγής

  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • λίγο αλάτι
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εσάνς αμυγδάλου

Εκτέλεση συνταγής

Καβουρντίζετε τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγάνι  ή τα ψήνετε στο φούρνο στους 190° για 10΄ μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν. Ρυθμίζετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180° και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα ένα ταψί.

Σε μικρό μπολ ανακατεύετε τα αυγά με την εσάνς αμύγδαλου. Σε πιο μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά.

Χτυπάτε το 1/3 από τα καβουρντισμένα αμύγδαλα  στο μπλέντερ με 1-2 κουταλιές από το μίγμα του αλευριού και λειτουργείτε τη συσκευή μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτετε τη σκόνη αμυγδάλου  στο υπόλοιπο μίγμα του αλευριού και ανακατεύετε όλα τα υλικά καλά.

Σιγά σιγά προσθέτετε τα αυγά και ανακατεύετε. Ρίχνετε και τα ολόκληρα αμύγδαλα και ανακατεύετε πάλι. Εάν στο τέλος το μίγμα σας είναι πολύ κολλώδες, προσθέστε λίγο από το αλεύρι που έχετε στην άκρη. (Θα πρέπει να συνεχίσει να κολλάει ελαφρώς στα χέρια, απλώς όχι πάρα πολύ).

Με αλευρωμένα χέρια και πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια φτιάχνετε από τη ζύμη 2 ρολά με  25 εκ. μήκος και 5 εκ. διάμετρο. Τοποθετείτε τα δύο ρολά στο ταψί, αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους τουλάχιστον 5 εκ. γιατί θα απλώσουν. Ψήνετε τα ρολά για 35-40 λεπτά, μέχρι να πλατύνουν και να σφίξουν.

Βγάζετε τα ρολά από το φούρνο και τα ακουμπάτε σε επίπεδη επιφάνεια. Μόλις κρυώσουν λίγο, κόβετε τα ρολά σε λοξές φέτες περίπου πάχους1,5 εκ. με οδοντωτό μαχαίρι. Βάζετε τα παξιμάδια στο ταψί και πάλι και τα ξαναψήνετε για ακόμη 10 λεπτά από την κάθε πλευρά (20′ στο σύνολο).

Πηγή: icookgreek.com

 

Previous Post

Γλυκό αχλάδι

Next Post

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

Next Post
Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2021: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ