Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια, κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες
150 γρ διάφορα κίτρινα τυριά και φέτα τριμμένα +20 γρ. επιπλέον κίτρινα τυριά για το πασπάλισμα
5 γρ. βούτυρο
250 ml κρέμα γάλακτος
2 αβγά
αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με το βούτυρο και ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα πασπαλίζουμε με τα τυριά. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά με την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τα κολοκυθάκια και τα τυριά. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε το γκρατέν σε προθερμασμένο, στους 170ο С, φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του μείγματος.
Σημ. Μπορούμε να προσθέσουμε μοσχοκάρυδο, δυόσμο ή άνηθο, ψιλοκομμένο στο μείγμα της κρέμας.
Πηγή: athinorama.gr – Θ.Τ.