Ο σεφ Γιώργος Τσούλης λατρεύει τις ελληνικές, παραδοσιακές, μαμαδίστικες συνταγές γι’αυτό σας προτείνει γιουβέτσι θαλασσινών. Χωρίς γαλακτοκομικά και γλουτένη κατάλληλο για κάθε γούστο με γεύση που μαγεύει.
#tsoulotip: Αν θέλουμε πιο έντονη γεύση από τα θαλασσινά αντί για το ζωμό λαχανικών, μπορούμε να βάλουμε ζωμό θαλασσινών.
ΥΛΙΚΑ
650-700 ml ζωμό λαχανικών
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
250 γρ. μέτριο κριθαράκι
250 γρ. καθαρισμένες γαρίδες
150 γρ. μύδια
150 γρ. βρασμένο χταπόδι και κομμένο σε μικρά κομμάτια
100 ml κόκκινο κρασί
2 κ.σ. πελτέ
1 κ.σ. ψιλοκομμένος δυόσμος
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
1 ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C στον αέρα.
2Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη πιπεριά και σοτάρουμε για 4 με 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
3Ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι, το πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
4Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών , το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και βράζουμε για 10 λεπτά.
5Ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνουμε έπειτα μέσα τα μύδια, το χταπόδι, τις γαρίδες, το δυόσμο.
6Ανακατεύουμε πολύ καλά, αδειάζουμε ό,τι έχει μέσα η κατσαρόλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε στο φούρνο για άλλα 10 με 15 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα θαλασσινά και να μαλακώσει το κριθαράκι. Αν δούμε ότι το νερό έχει εξατμιστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα.
7Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
Πηγή: giorgostsoulis.com