Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γιουβέτσι με κιμά

23/02/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Γιουβέτσι με κιμά
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

  • 500 γρ. (1 πακέτο) κριθαράκι χονδρό
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, πολύ ψιλοκομμένη ή τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, με το χυμό τους, που θα ψιλοκόψουμε κονκασέ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φέτα*, θρυμματισμένη
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού χονδροτριμμένο κεφαλοτύρι*
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία 

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα καβουρδίζουμε τον κιμά χωρίς να προσθέσουμε λάδι, μέχρι να πιει τα υγρά του και να αρχίσει να αρπάζει στον πυθμένα του σκεύους. Τότε, προσθέτουμε το λάδι, τα καρότα και την πιπεριά Φλωρίνης και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1/2 λεπτό, ανακατεύοντας. Σβήνουμε με τα ντοματάκια και το χυμό τους και, μόλις πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. Ο κιμάς πρέπει στο τέλος του μαγειρέματος να είναι ζουμερός.

Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κριθαράκι για περίπου 5-7 λεπτά. Το σουρώνουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά. Προσθέτουμε τη φέτα, το μισό κεφαλοτύρι, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα σχετικά μεγάλο πυρίμαχο ταψί ή σε 6 ατομικά, πυρίμαχα «γιουβετσάκια». Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να γίνει το κριθαράκι  και να αποκτήσει μια ρόδινη κρούστα. Το σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό συνοδεία πράσινης σαλάτας.

* Συμβουλή

Αν μας φαίνεται βαρύς ο συνδυασμός κιμά και τυριών, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φέτα με λευκό τυρί άλμης χαμηλών λιπαρών και το κεφαλοτύρι με ρεγκάτο (ή άλλο κίτρινο τυρί) light. Επίσης, μπορούμε να παραλείψουμε εντελώς το κίτρινο τυρί και το γκρατινάρισμα στο φούρνο, και να ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα της μανέστρας στην κατσαρόλα με τον κιμά, προσθέτοντας το ανάλογο νερό.

Πηγή: gastronomos.gr – Συνταγή ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

Previous Post

Κεφτέδες με ντομάτα στο τηγάνι με μακαρόνια

Next Post

Ρολά μελιτζάνας με μαλακό τυρί

Next Post
Γιουβέτσι με κιμά

Ρολά μελιτζάνας με μαλακό τυρί

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ