Τρίτη, 10 Ιουνίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γιουβέτσι με γαρίδες

05/03/2020
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μελιτζάνες με ξινόχοντρο
0
SHARES
Share on Facebook

Τι θα χρειαστείς για το γιουβέτσι με γαρίδες:

1/2 κιλό γαρίδες

2 κούπες κριθαράκι

6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κόκκινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

4 κουταλιές σούπας ντομάτα (κονκασέ ή χυμό)

αλάτι, πιπέρι

λίγο μπούκοβο, λίγους κόκκους μπαχάρι, ένα φύλλο δάφνης

ψιλοκομμένο μαϊντανό

Οδηγίες:

Ανάβεις το φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς να προθερμανθεί. Σε μια κατσαρόλα βάζεις το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτεις το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μαγειρεύεις σε μέτρια φωτιά να γυαλίζει.

Προσθέτεις το σκόρδο, το πιπέρι, το φύλλο δάφνης, το μπούκουβο και τους κόκκους από το μπαχάρι και τσιγαρίζεις λίγο ακόμη να βγάλουν τα αρώματά τους.

Στη συνέχεια βάζεις τις πιπεριές ψιλοκομμένες και μαγειρεύεις για ένα λεπτό ακόμα. Τώρα ρίχνεις και το κριθαράκι (μανέστρα) στη κατσαρόλα να λαδωθούν καλά και να απορροφήσουν τα αρώματα.

Τέλος βάζεις  τη ντομάτα και το αλάτι και ανακατεύεις καλά. Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα πυρέξ (γάστρα, ταψί ότι έχεις) και προσθέτεις 5 κούπες βραστό νερό και με ένα πιρούνι ¨σπας¨ το κριθαράκι και πασπάλίζεις με λίγο μαϊντανό.

Βάζεις το πυρέξ στο φούρνο για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ καθαρίζεις τις γαρίδες (και γάπαρη να χρησιμοποιήσεις πάλι νόστιμο θα είναι).

Αφήνεις το κεφάλι της γαρίδας και την ουρά σε μερικές για να στολίζεις το πιάτο.Μόλις περάσει το δεκάλεπτο βγάζεις το πυρέξ και αραδιάζεις τις γαρίδες. Ψήνεις για 10 λεπτά ακόμη να ρουφήξει τα υγρά του και γίνει το κριθαράκι και οι γαρίδες.

Tip: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φρέσκιες γαρίδες, γάμπαρη ή και κατεψυγμένες γαρίδες

Tip 2: Μπορείς να συνεχίζεις το μαγείρεμα στη κατσαρόλα αν δε θέλεις να το βάλεις στο φούρνο, απλά θέλει συχνό ανακάτεμα. Δοκίμασε την συνταγή και πες μου τα αποτελέσματα!

Πηγή: ediva.gr

Previous Post

Μελιτζάνες με ξινόχοντρο

Next Post

Λουκουμάδες με μέλι και σουσάμι

Next Post
Μελιτζάνες με ξινόχοντρο

Λουκουμάδες με μέλι και σουσάμι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ