Συστατικά
2 φλιτζάνια με διάφορα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο μικρό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο ψιλοκομμένο μικρό
1 σελερι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια
2 φύλλα δάφνη
1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζάνι κριθαράκι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τσίλι
θυμάρι και ρίγανη
Φρέσκο μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι
3/4 φλυτζάνια περίπου ζεστό ζωμό λαχανικών
Μέθοδος
Τοποθετήστε μια κατσαρόλα μέσου μεγέθους στη φωτιά.
Τοποθετήστε το λάδι στη συνέχεια σοτάρετε λίγο τα κρεμμύδια ξερά και φρέσκα, σκόρδο καρότα σέλινο.
Προσθέστε τα μανιτάρια φύλλα δάφνης και αφήστε λίγο να βγάλουν κάποια υγρά.
Προσθέστε το κριθαράκι και ανακατέψτε καλά για να επικαλυφθεί το ζυμαρικό.
Προσθέστε το κρασί σάλτσα ντομάτας θυμάρι ρίγανη φρέσκο μαϊντανό αλάτι πιπέρι τσίλι.
Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και ανακατέψτε και αφήστε το να σιγοβράσει χαμηλά.
Ανακατέψτε συχνά και να το κοιτάτε. Προσθέστε επιπλέον ζωμό εάν το απαιτεί.
Μόλις μαγειρευτεί το κριθαράκι, αλατίστε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Καλή Απόλαυση
Πηγή: xrysoskoufaki.gr