Συστατικά:
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
4 κουτ. σούπας ρύζι
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 καρότα, κομμένα σε κυβάκια
2 κλωνάρια σέλερι, κομμένο σε μικρά κομματάκια
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
Αυγολέμονο
2 αυγά
1 ή 2 λεμόνια (χυμό), ανάλογα με το γούστο σας
2-3 κουτ. τσαγιού κορν φλάουρ
2-3 κούπες από το ζωμό
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για τα γιουβαρλάκια (εκτός από το ελαιόλαδο, τα καρότα και το σέλερι) σε ένα μεγάλο μπωλ και τα ζυμώνουμε καλά.
Πλάθουμε με το μείγμα μικρές μπαλίτσες. Βάζουμε τα γιουβαρλάκια σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ώστε να καλύπτονται από το νερό. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα καρότα, το σέλερι, αλάτι και πιπέρι.
Τα αφήνουμε να έρθουν σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα.
Όταν είναι έτοιμα τα γιουβαρλάκια, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά.
Αυγολέμονο
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό του λεμονιού.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά, ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού μέσα στα αυγά λίγο λίγο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε και τον ζωμό από το φαγητό μας λίγο λίγο συνεχίζοντας το χτύπημα (δεν σταματάμε καθόλου).
Ρίχνουμε το αυγολέμονο σιγά σιγά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε προσεκτικά, αφήνουμε λίγα λεπτά να κατακαθίσει το αυγολέμονο και σερβίρουμε.
Πηγή: oliveoil-culture.com/el