Υλικά
3/4 κιλού κιμάς
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 αυγό
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
1-2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
νερό
1/2 κιλού ντομάτες ώριμες ή 1 κουταλιά πελτές
Εκτέλεση
Περνάμε τις ντομάτες από τρυπητό ή λιώνουμε το πελτέ σε 2 φλιτζάνια νερό και τον ρίχνουμε στη κατσαρόλα.
Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε και αυτό.
Βράζουμε για 10 λεπτά.
Ανακατεύουμε σε λεκανίτσα τον κιμά, το ρύζι πλυμένο, το κρεμμύδι, το αυγό, τον μισό μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα.
Ρίχνουμε από πάνω και τον υπόλοιπο μαϊντανό, λίγο αλατοπίπερο, προσθέτουμε, αν χρειαστεί, λίγο ζεστό νερό να καλυφθούν και τα μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρις ότου βράσουν και πιουν το ζουμί τους και μείνουν με ελάχιστη σάλτσα.
Πηγή: efimeridakefalonia.gr – Επιμέλεια Ελένη Ευαγγελάτου