Υλικά
700 γραμ. κιμά ανάμεικτο (χοιρινό, μοσχάρι)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο
1 φλιτζ. του καφέ ρύζι
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
λίγο αλεύρι για να περάσουμε τα γιουβαρλάκια
Για τη σάλτσα:
1/2 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά του γλυκού πελτέ
1 κύβο κότας
ελαιόλαδο
2 κούπες ρύζι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λάδι τόσο όσο χρειάζεται να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας και ρίχνουμε τα ντοματάκια μαζί με τον πελτέ, όλα αυτά πριν κάψει το λάδι.
Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και ρίχνουμε τον κύβο.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά προσθέτοντας νερό όποτε χρειαστεί.
Στη συνέχεια πλάθουμε ένα ένα τα γιουβαρλάκια τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα προσθέτοντας πάλι νερό όποτε χρειάζεται.
Είναι έτοιμα σε περίπου 3/4 της ώρας.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και βράζουμε το ρύζι. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε νερό κρύο μέσα ,ανακατεύουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στο σουρωτήρι. Μετά απευθείας στην κατσαρόλα. Δεν χρειάζεται λάδι ή βούτυρο. Με αυτόν τον τρόπο δεν λασπώνει.
Τέλος, φορμάρουμε το ρύζι και το βάζουμε σε ένα πιάτο και γύρω γύρω βάζουμε τα γιουβαρλάκια.
Πηγή: tasty-guide.gr