Υλικά
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1/4 φλιτζανιού του τσαγιού ρύζι καρολίνα
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
λίγο αλεύρι
5 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό κρέατος ή νερό
1/4 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
2 αβγά
1/4 φλιτζανιού του τσαγιού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε και ανακατεύετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, αφού το έχετε πλύνει προηγουμένως, το μαϊντανό, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Τα αλευρώνετε και ετοιμάζετε την κατσαρόλα που θα μαγειρευτούν. Βάζετε στην κατσαρόλα το ζωμό κρέατος ή το νερό, και το ελαιόλαδο να βράσουν.
Όταν αρχίσει να κοχλάζει το νερό ρίχνετε μέσα τα γιουβαρλάκια σιγά -σιγά και τα βράζετε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά περίπου.
Βγάζετε τα γιουβαρλάκια και αφήνετε να κρυώσει το ζουμί.
Βεβαιωθείτε ότι το ζουμί έχει κρυώσει για να μην έχετε πρόβλημα με το αβγολέμονο.
Στη συνέχεια χτυπάτε ελαφρά τα αβγά μέσα σε ένα μπολ, ρίχνετε το χυμό του λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτετε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας.
Αφού χτυπήσετε για λίγη ώρα το ζουμί με τα αβγά το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε ζωηρά.
Ανοίξτε τη φωτιά και αφήστε να πάρει μια βράση το αβγολέμονο.
Σερβίρετε τα γιουβαρλάκια με το αβγολέμονο.