Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γιουβαρλάκια αβγολέμονο

30/10/2018
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Γιουβαρλάκια αβγολέμονο
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1/4 φλιτζανιού του τσαγιού ρύζι καρολίνα
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
λίγο αλεύρι
5 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό κρέατος ή νερό
1/4 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
2 αβγά
1/4 φλιτζανιού του τσαγιού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε και ανακατεύετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, αφού το έχετε πλύνει προηγουμένως, το μαϊντανό, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Τα αλευρώνετε και ετοιμάζετε την κατσαρόλα που θα μαγειρευτούν. Βάζετε στην κατσαρόλα το ζωμό κρέατος ή το νερό, και το ελαιόλαδο να βράσουν.

Όταν αρχίσει να κοχλάζει το νερό ρίχνετε μέσα  τα γιουβαρλάκια  σιγά -σιγά και τα βράζετε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά περίπου.

Βγάζετε τα γιουβαρλάκια και αφήνετε να κρυώσει το ζουμί.

Βεβαιωθείτε ότι το ζουμί έχει κρυώσει για να  μην  έχετε πρόβλημα  με το αβγολέμονο.

Στη συνέχεια χτυπάτε ελαφρά τα αβγά μέσα σε ένα μπολ, ρίχνετε το χυμό του λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτετε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας.

Αφού χτυπήσετε για λίγη ώρα το ζουμί με τα αβγά το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε ζωηρά.

Ανοίξτε τη φωτιά και αφήστε να πάρει μια βράση το αβγολέμονο.

Σερβίρετε τα γιουβαρλάκια με το αβγολέμονο.

Πηγή

 

Previous Post

Νέα ισχυρή μετασεισμική δόνηση τα ξημερώματα 5.3 R νότια της Ζακύνθου…

Next Post

Κουνέλι στη γάστρα με ελιές και δεντρολίβανο

Next Post
Γιουβαρλάκια αβγολέμονο

Κουνέλι στη γάστρα με ελιές και δεντρολίβανο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ