Γιουβαρλάκια αβγολέμονο

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1/4 φλιτζανιού του τσαγιού ρύζι καρολίνα
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
λίγο αλεύρι
5 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό κρέατος ή νερό
1/4 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
2 αβγά
1/4 φλιτζανιού του τσαγιού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε και ανακατεύετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, αφού το έχετε πλύνει προηγουμένως, το μαϊντανό, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Τα αλευρώνετε και ετοιμάζετε την κατσαρόλα που θα μαγειρευτούν. Βάζετε στην κατσαρόλα το ζωμό κρέατος ή το νερό, και το ελαιόλαδο να βράσουν.

Όταν αρχίσει να κοχλάζει το νερό ρίχνετε μέσα  τα γιουβαρλάκια  σιγά -σιγά και τα βράζετε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά περίπου.

Βγάζετε τα γιουβαρλάκια και αφήνετε να κρυώσει το ζουμί.

Βεβαιωθείτε ότι το ζουμί έχει κρυώσει για να  μην  έχετε πρόβλημα  με το αβγολέμονο.

Στη συνέχεια χτυπάτε ελαφρά τα αβγά μέσα σε ένα μπολ, ρίχνετε το χυμό του λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτετε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας.

Αφού χτυπήσετε για λίγη ώρα το ζουμί με τα αβγά το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε ζωηρά.

Ανοίξτε τη φωτιά και αφήστε να πάρει μια βράση το αβγολέμονο.

Σερβίρετε τα γιουβαρλάκια με το αβγολέμονο.

Πηγή

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

2 λεπτά ανάγνωσης

Τι θα χρειαστείτε

500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά

¼ ποτήρι ρύζι καρολίνα

½ ποτήρι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά

½ καρότο τριμμένο πολύ λεπτά

1 κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 αυγό

1 λεμόνι

1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τι θα κάνετε

Βήμα 1ο

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αυγό και το λεμόνι σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ζυμωθεί καλά ο κιμάς.

Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2ο

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε περίπου 2 λίτρα νερό, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι.

Βήμα 3ο

Έπειτα, αλευρώνουμε ελαφρώς τα χέρια και ξαναπλάθουμε τα γιουβαρλάκια, ρίχνοντάς τα στο νερό που βράζει.Όταν τα βάλουμε όλα, χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία το μάτι και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά. Αφαιρούμε την σούπα από το μάτι μόλις είναι έτοιμη.

Βήμα 4ο

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι ή αναδευτήρα το αυγό μέχρι να αφρίσει. Μετά προσθέτουμε το λεμόνι και χτυπάμε για ακόμη ένα λεπτό.

Τέλος, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ για να «δέσει».

Βήμα 5ο

Με μια κουτάλα προσθέτουμε το μισό ζουμί της σούπας (το οποίο πρέπει να φτάνει στο σημείο βρασμού) σταδιακά και ανακατεύουμε συνεχόμενα για να μην «κόψει »το αυγό και χαλάσει η υφή αλλά και η γεύση της σούπας.

Βήμα 6ο

Ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα το αυγολέμονο και ανακατεύουμε ελαφρά την σούπα.

Σερβίρουμε και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή:  Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr! – Φωτογραφία: halftimemeals.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

2 λεπτά ανάγνωσης

Τι θα χρειαστείτε

500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά

¼ ποτήρι ρύζι καρολίνα

½ ποτήρι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά

½ καρότο τριμμένο πολύ λεπτά

1 κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 αυγό

1 λεμόνι

1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τι θα κάνετε

Βήμα 1ο

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αυγό και το λεμόνι σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ζυμωθεί καλά ο κιμάς.

Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2ο

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε περίπου 2 λίτρα νερό, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι.

Βήμα 3ο

Έπειτα, αλευρώνουμε ελαφρώς τα χέρια και ξαναπλάθουμε τα γιουβαρλάκια, ρίχνοντάς τα στο νερό που βράζει.Όταν τα βάλουμε όλα, χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία το μάτι και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά. Αφαιρούμε την σούπα από το μάτι μόλις είναι έτοιμη.

Βήμα 4ο

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι ή αναδευτήρα το αυγό μέχρι να αφρίσει. Μετά προσθέτουμε το λεμόνι και χτυπάμε για ακόμη ένα λεπτό.

Τέλος, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ για να «δέσει».

Βήμα 5ο

Με μια κουτάλα προσθέτουμε το μισό ζουμί της σούπας (το οποίο πρέπει να φτάνει στο σημείο βρασμού) σταδιακά και ανακατεύουμε συνεχόμενα για να μην «κόψει »το αυγό και χαλάσει η υφή αλλά και η γεύση της σούπας.

Βήμα 6ο

Ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα το αυγολέμονο και ανακατεύουμε ελαφρά την σούπα.

Σερβίρουμε και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή:  Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr! – Φωτογραφία: halftimemeals.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

2 λεπτά ανάγνωσης

Τι θα χρειαστείτε

500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά

¼ ποτήρι ρύζι καρολίνα

½ ποτήρι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά

½ καρότο τριμμένο πολύ λεπτά

1 κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 αυγό

1 λεμόνι

1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τι θα κάνετε

Βήμα 1ο

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αυγό και το λεμόνι σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ζυμωθεί καλά ο κιμάς.

Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2ο

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε περίπου 2 λίτρα νερό, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι.

Βήμα 3ο

Έπειτα, αλευρώνουμε ελαφρώς τα χέρια και ξαναπλάθουμε τα γιουβαρλάκια, ρίχνοντάς τα στο νερό που βράζει.Όταν τα βάλουμε όλα, χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία το μάτι και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά. Αφαιρούμε την σούπα από το μάτι μόλις είναι έτοιμη.

Βήμα 4ο

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι ή αναδευτήρα το αυγό μέχρι να αφρίσει. Μετά προσθέτουμε το λεμόνι και χτυπάμε για ακόμη ένα λεπτό.

Τέλος, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ για να «δέσει».

Βήμα 5ο

Με μια κουτάλα προσθέτουμε το μισό ζουμί της σούπας (το οποίο πρέπει να φτάνει στο σημείο βρασμού) σταδιακά και ανακατεύουμε συνεχόμενα για να μην «κόψει »το αυγό και χαλάσει η υφή αλλά και η γεύση της σούπας.

Βήμα 6ο

Ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα το αυγολέμονο και ανακατεύουμε ελαφρά την σούπα.

Σερβίρουμε και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή:  Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr! – Φωτογραφία: halftimemeals.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Γιουβαρλάκια αβγολέμονο

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1/4 φλιτζανιού του τσαγιού ρύζι καρολίνα
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
λίγο αλεύρι
5 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό κρέατος ή νερό
1/4 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
2 αβγά
1/4 φλιτζανιού του τσαγιού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε και ανακατεύετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, αφού το έχετε πλύνει προηγουμένως, το μαϊντανό, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Τα αλευρώνετε και ετοιμάζετε την κατσαρόλα που θα μαγειρευτούν. Βάζετε στην κατσαρόλα το ζωμό κρέατος ή το νερό, και το ελαιόλαδο να βράσουν.

Όταν αρχίσει να κοχλάζει το νερό ρίχνετε μέσα  τα γιουβαρλάκια  σιγά -σιγά και τα βράζετε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά περίπου.

Βγάζετε τα γιουβαρλάκια και αφήνετε να κρυώσει το ζουμί.

Βεβαιωθείτε ότι το ζουμί έχει κρυώσει για να  μην  έχετε πρόβλημα  με το αβγολέμονο.

Στη συνέχεια χτυπάτε ελαφρά τα αβγά μέσα σε ένα μπολ, ρίχνετε το χυμό του λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτετε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας.

Αφού χτυπήσετε για λίγη ώρα το ζουμί με τα αβγά το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε ζωηρά.

Ανοίξτε τη φωτιά και αφήστε να πάρει μια βράση το αβγολέμονο.

Σερβίρετε τα γιουβαρλάκια με το αβγολέμονο.

Πηγή

 

Μοιραστείτε το άρθρο