Υλικά
100γρ baby σπανάκι
2 ματσάκια άγρια ρόκα
1 λόλα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
2 ώριμους λωτούς κομμένους σε μικρά κομματάκια
3/4 φλυτζάνι του τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια
3/4 φλυτζάνι του τσαγιού σπόρους ροδιού
5 κουταλιές της σούπας μαγιονάτα® Kalamata Papadimitriou
½ φλυτζάνι του τσαγιού κρουτόν
Για το dressing
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή Kalamata Papadimitriou
2 κουταλιές της σούπας βαλσαμικό ξίδι με μέλι Kalamata Papadimitriou
1/4 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα πράσινα λαχανικά.
- Περνάμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα χοντροκομμένα καρύδια να καβουρδιστούν για λίγο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε μεγάλο μπολ κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το σπανάκι τη λόλα και τη ρόκα.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο άνηθο και τα κομματάκια του λωτού.
- Σε γυάλινο βαζάκι ρίχνουμε τα υλικά για το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά.
Λίγο πριν σερβίρουμε τη σαλάτα
- ρίχνουμε το ντρέσινγκ,
- 4 κουταλιές μαγιονάτα,
- αλάτι και ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Σκορπίζουμε τα καρύδια, το ρόδι, τα κρουτόν και βάζουμε επιπλέον μαγιονάτα φτιάχνοντας μικρές λευκές πινελιές.
Πηγή: papadim.com