Σιγουρέψου ότι έχεις:
½ κιλό φασόλια γίγαντες
4-5 κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 φλιτζ. Pummaro ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας με Κρεμμύδι
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ζωμό λαχανικών
πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ξεκινάμε
- Μούλιασε τα γιγαντιαία φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μπολ με νερό και, την επόμενη μέρα πια, βράσ’ τα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα ζέστανε πρώτα το λάδι
και σόταρε τα κρεμμύδια, μέχρι να χρυσίσουν, και ύστερα πρόσθεσε το Pummaro
με Κρεμμύδι, το ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια βραστό νερό και το πιπέρι.
- Άφησε να πάρουν 1-2 βράσεις και ρίξε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τομάτας και τους γίγαντες, αφού προηγουμένως τους στραγγίξεις.
- Συνέχισε να βράζεις σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι γίγαντες και να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί, επιτρέπεται να προσθέσεις λίγο βραστό νερό ακόμα.
- Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά, άφησε 5-10 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά και σέρβιρε τους γίγαντες, γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή όρεξη!
Πηγή: cookoo.gr