Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γίγαντες φούρνου με πιπεριές

28/03/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Γίγαντες φούρνου με πιπεριές
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

450 γρ. γίγαντες (προτιμήστε Πρεσπών)
5 πιπεριές τύπου Φλωρίνης
3 μεγάλα κρεμμύδια, σε ροδέλες
4 σκ. σκόρδο
4 ώριμες ντομάτες ή 3/4 κουτιού ψιλοκομμένη
5-6 κόκκοι μπαχάρι
φύλλο δάφνης
5-6 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
1 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή

Βάζουμε τα φασόλια αποβραδίς σε νερό να μουλιάσουν (ή 8 ώρες).

Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε να βράσουν σε κρύο νερό, που να τα σκεπάζει, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, περίπου 1 ώρα.

Ρίχνουμε αλάτι 10΄ πριν τα βγάλουμε.

Πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τις χωρίζουμε σε λωρίδες.

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει αρκετά και να γίνει διάφανο.

Ενδιαμέσως προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σκελίδες του σκόρδου, κομμένες σε χοντρά φετάκια, αλατίζουμε και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Ανάβουμε το φούρνο στους 160ο.

Στραγγίζουμε τα φασόλια μόλις έχουν μαλακώσει αρκετά, αλλά όχι τελείως, κρατώντας 1 φλ.τσ. από το ζουμί τους.

Τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος με το ζουμί που κρατήσαμε, τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη, τη δάφνη, το μπαχάρι, το μαϊντανό, το περιεχόμενο του τηγανιού με το λάδι του, το μπούκοβο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Αρχικά σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40′-45′ στους 160ο.

Ανακατεύουμε τους γίγαντες και αφήνουμε να ψηθούν ξεσκέπαστοι στους 180ο, μέχρι να μαλακώσουν τελείως.

Πηγή: athinorama.gr

Previous Post

Χοχλιοί στιφάδο

Next Post

Δ’ Χαιρετισμοί

Next Post
Δ’ Χαιρετισμοί

Δ' Χαιρετισμοί

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ