- Μερίδες: 10
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
- Χρόνος αναμονής: 30 λεπτά
Υλικά για τη γιαουρτόπιτα
- 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό ΔΩΔΩΝΗ
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 αυγά
- 200 γρ. στραγγιστό γιαουρτι ΔΩΔΩΝΗ
- 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Υλικά για το σερβίρισμα
- Στραγγιστό γιαουρτι ΔΩΔΩΝΗ
- Γλυκό του κουταλιού της προτίμησης σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Βάζουμε τη ζάχαρη και το αγελαδινό βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ στο μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
2) Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3) Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύυτητα για 1-2 λεπτά.
4) Κλείνουμε το μίξερ, βάζουμε το μισό αλεύρι και χτυπάμε στην χαμηλότερη ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι και κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ.
5) Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 1 ώρα.
6) Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Μόλις κρυώσει τελείως, σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ και γλυκό του κουταλιού της επιλογής μας.
Διαβάστε περισσότερα στο madameginger.com