Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γεμιστό τσουρέκι με σοκολάτα

29/04/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Τα ντολμαδάκια της Μεγάλης Πέμπτης
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά για 3 μέτρια τσουρέκια με σοκολάτα:

1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια κοσκινισμένο

250 γραμμάρια βούτυρο

5 αυγά

380 γραμμάρια γάλα

340 γραμμάρια ζάχαρη

75 γραμμάρια νωπή μαγιά (θα τη βρείς στους φούρνους της γειτονιάς σου)

ξύσμα από τρια πορτοκάλια

1 δόση (1 μικρό φακελάκι) μαχλέπι

1 σφηνάκι λικερ μαστίχα ή μισό κουτ. γλυκού τριμμένη μαστίχα

Υλικά για τη γέμιση σοκολάτας:

250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια

250 γραμμάρια λευκή σοκολάτα κουβερτούρα

Υλικά για την επικάλυψη:

1 κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό

100 γραμμάρια τριμμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση της ζύμης

Λιώσε τη νωπή μαγιά σε χλιαρό νερό, ανακατεύοντας με τα χέρια σου. Χτύπησε τη ζάχαρη και τα αυγά στο μιξερ, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν καλά. Λιώσε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία.

Σε μια λεκάνη βάλε το αλεύρι, τη μαστίχα, το μαχλέπι και το ξύσμα από τα πορτοκάλια. Πρόσθεσε το βούτυρο, το μείγμα των αυγών με τη ζάχαρη, το γάλα και τη μαγιά και  ζύμωσε καλά τη ζύμη.

Όταν η ζύμη μαλακώσει αρκετά και  έχει μια απαλή υφή, σκέπασε τη με διάφανη μεμβράνη και άσε τη να ξεκουραστεί για περίπου 2 ώρες, σε ζεστό περιβάλλον, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.

Όταν φουσκώσει, χώρισε τη σε τρία ίσα μέρη και άνοιξε το καθένα σε εναν αλευρωμένο πάγκο. Το πάχος του πρέπει να είναι περίπου 2 εκ.

Πάρε τη σοκολάτα και άπλωσε τη πάνω σε κάθε φύλο ζύμης. Έχεις 2 επιλογές. Ή θα τρίψεις τη σοκολάτα και θα τη πασπαλίσεις στη ζύμη για να λιώσει στον φούρνο, ή θα τη λιώσεις στο μπεν μαρί, πρώτα και μετά θα την αλείψεις πάνω στη ζύμη.

Αφού βάλεις και τη σοκολάτα, ρόλαρε στριφογυριστά τη κάθε ζύμη και τοποθέτησε τη κάθε μια σε βουτυρωμένα ταψάκια ή με αντικολλητικό χαρτί.

Άφησε τα τσουρεκάκια να ξεκουραστούν για μισή ώρα ακόμα σε θερμοκρασία δωματίου. Άλειψε το κάθε τσουρέκι με αυγό και αμύγδαλο και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: ediva.gr

 

Previous Post

Κυπριακές φλαούνες

Next Post

Μαγειρίτσα της γιαγιάς

Next Post
Τα ντολμαδάκια της Μεγάλης Πέμπτης

Μαγειρίτσα της γιαγιάς

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ