Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο φρικασέ

09/11/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο φρικασέ
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Για το κοτόπουλο

3 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλο από στήθος

3 κουτ. σούπας κατίκι Δομοκού

1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

3 κουτ. σούπας μαϊντανό

1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

Για το φρικασέ

1 κιλό αντίδια

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι μάραθο ή άνηθο, ψιλοκομμένα

4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

2 αβγά

χυμό από 1½ λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Πλένετε και στεγνώνετε τα φιλέτα του κοτόπουλου. Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε κατά πλάτος φτιάχνοντας δύο καινούρια φιλέτα. Τα χτυπάτε με ένα βαρίδι να ανοίξουν.
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το κατίκι, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το μαϊντανό και την πάπρικα. Τα ανακατεύετε καλά. Αλείφετε με αυτό τις έξι επιφάνειες των φιλέτων. Τα τυλίγετε σε ρολά και τα δένετε με ένα μικρό σπαγκάκι.
Βάζετε ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα φιλέτα του κοτόπουλου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζετε, τα ακουμπάτε σε πιατέλα και τα αφήνετε να κρυώσουν. Με προσοχή ξετυλίγετε τα σπαγκάκια.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, ρίχνετε μέσα τα αντίδια μαζί με ένα φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να μαραθούν. Ανακατεύετε καλά. Μόλις πάρουν βράση ακουμπάτε επάνω τους τα έξι φιλέτα του κοτόπουλου, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε για 20 λεπτά.
Ετοιμάζετε το αβγολέμονο: Χωρίζετε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάτε τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν και τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και λίγο ζουμάκι από την κατσαρόλα. Ρίχνετε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακινείτε. Αφήνετε το φαγητό να χλιαρέψει. Βγάζετε τα φιλέτα και τα κόβετε σε φετούλες. Τα γαρνίρετε με τα χόρτα και μπόλικη σαλτσούλα.

Πηγή: olivemagazine.gr

Previous Post

Στους 24,8 °C ο υδράργυρος σήμερα  Δευτέρα στη Μεσαρά

Next Post

Ανεβατά καλιτσούνια

Next Post
Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο φρικασέ

Ανεβατά καλιτσούνια

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ