Υλικά
Για το ρολό αρνί
4000 γρ. αρνίσιο μπούτι, ξεκοκαλισμένο
1 συσκευασία αμπελόφυλλα σε άλμη ΕΔΕΜ
3 ψητές πιπεριές ΕΔΕΜ
300 γρ. κεφαλογραβιέρα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για τη μαρινάδα
5 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας άνηθο
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
80ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Επιπλέον χρειαζόμαστε
Λαδόκολλες για το ψήσιμο
Εκτέλεση
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
Αλατοπιπερώνουμε καλά το αρνί από όλες τις πλευρές και αλείφουμε το εσωτερικό του με τη μαρινάδα.
Ανοίγουμε 2-3 λαδόκολλες, που θα χωρέσει μέσα το αρνί, απλώνουμε τα αμπελόφυλλα και ακουμπάμε το αρνί.
Γεμίζουμε τις πιπεριές με το τυρί, τις τοποθετούμε στη μέση και τυλίγουμε σε ρολό ανασηκώνοντας τη λαδόκολλα με τα αμπελόφυλλα.
Κλείνουμε καλά και τοποθετούμε το ρολό σε ένα ταψί, ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 4 ώρες.
Σερβίρουμε το ρολό ζεστό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Σημειώσεις για τη συνταγή:
-Μπορούμε να γεμίσουμε το αρνί με όποια γέμιση μας αρέσει όπως ρύζι ή κουκουνάρι
-Αν δεν μας αρέσει ο άνηθος τον παραλείπουμε
Πηγή: funkycook.gr