Εσπερινός στον Άγιο Χαράλαμπο στο Πετροκεφάλι

1 λεπτά ανάγνωσης

Εορτή του Αγίου Χαραλάμπου και εορτάζει το ξωκκλήσι του Αγίου στο Πετροκεφάλι του Δήμου Φαιστού.

Βρίσκεται κοντά στο χωριό (ο δρόμος νότια του παλιού Αυγερινού οδηγεί εκεί) και οικοδομήθηκε το 1955.

Κάθε χρόνο πάρα πολλοί πιστοί απ΄ όλη την περιοχή πηγαίνουν για να προσευχηθούν στη χάρη του.

Απόψε τον Εσπερινό τέλεσαν ο π. Αλέξανδρος και ο π. Ιωάννης, ενώ υπήρχαν πολλές αρτοπλασίες.

Αυτή την ώρα τελείται ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Φωτογραφίες: Μανώλης Κανακαράκης, τον οποίο και ευχαριστούμε…

Μοιραστείτε το άρθρο

Γεμιστές ντομάτες με μπακαλιάρο 

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1 φιλέτο μπακαλιάρου περίπου 800 γραμμάρια
6 ντομάτες γινωμένες
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ψίχα από τρεις φέτες ψωμί μουλιασμένο
2 κρόκους αυγού
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος light
Ετοιμασία: 

Αδειάζετε τις ντομάτες και σοτάρετε το περιεχόμενό τους στο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και τον μαϊντανό για δέκα λεπτά. Προσθέτετε το φιλέτο μπακαλιάρου τριμμένο και συνεχίζετε για ακόμα δέκα λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, την ψίχα του ψωμιού και τους κρόκους και ανακατεύετε συνεχίζοντας το μαγείρεμα. Γεμίζετε με το μείγμα τις ντομάτες και τις ψήνετε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για τριάντα λεπτά. Τέλος, σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: in2life.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Γεμιστές ντομάτες με μπακαλιάρο 

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1 φιλέτο μπακαλιάρου περίπου 800 γραμμάρια
6 ντομάτες γινωμένες
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ψίχα από τρεις φέτες ψωμί μουλιασμένο
2 κρόκους αυγού
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος light
Ετοιμασία: 

Αδειάζετε τις ντομάτες και σοτάρετε το περιεχόμενό τους στο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και τον μαϊντανό για δέκα λεπτά. Προσθέτετε το φιλέτο μπακαλιάρου τριμμένο και συνεχίζετε για ακόμα δέκα λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, την ψίχα του ψωμιού και τους κρόκους και ανακατεύετε συνεχίζοντας το μαγείρεμα. Γεμίζετε με το μείγμα τις ντομάτες και τις ψήνετε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για τριάντα λεπτά. Τέλος, σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: in2life.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Γεμιστές ντομάτες με μπακαλιάρο 

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1 φιλέτο μπακαλιάρου περίπου 800 γραμμάρια
6 ντομάτες γινωμένες
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ψίχα από τρεις φέτες ψωμί μουλιασμένο
2 κρόκους αυγού
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος light
Ετοιμασία: 

Αδειάζετε τις ντομάτες και σοτάρετε το περιεχόμενό τους στο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και τον μαϊντανό για δέκα λεπτά. Προσθέτετε το φιλέτο μπακαλιάρου τριμμένο και συνεχίζετε για ακόμα δέκα λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, την ψίχα του ψωμιού και τους κρόκους και ανακατεύετε συνεχίζοντας το μαγείρεμα. Γεμίζετε με το μείγμα τις ντομάτες και τις ψήνετε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για τριάντα λεπτά. Τέλος, σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: in2life.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Γεμιστές ντομάτες με μπακαλιάρο 

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1 φιλέτο μπακαλιάρου περίπου 800 γραμμάρια
6 ντομάτες γινωμένες
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ψίχα από τρεις φέτες ψωμί μουλιασμένο
2 κρόκους αυγού
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος light
Ετοιμασία: 

Αδειάζετε τις ντομάτες και σοτάρετε το περιεχόμενό τους στο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και τον μαϊντανό για δέκα λεπτά. Προσθέτετε το φιλέτο μπακαλιάρου τριμμένο και συνεχίζετε για ακόμα δέκα λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, την ψίχα του ψωμιού και τους κρόκους και ανακατεύετε συνεχίζοντας το μαγείρεμα. Γεμίζετε με το μείγμα τις ντομάτες και τις ψήνετε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για τριάντα λεπτά. Τέλος, σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: in2life.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο