Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γεμιστά με ξινόχοντρο (βίντεο)

21/07/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κρητική κουζίνα: Σουπιές με σπανάκι
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά:

2 ώριμες ντομάτες
1 πιπεριά
1 κολοκύθι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κόκκινη ντομάτα τριμμένη
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1-2 πατάτες
2-3 κομμάτια ξινόχοντρο

300 γρ ρύζι
σπυρωτό μακρύκοκκο

1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
μαϊντανό, δυόσμο, μέντα
αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία:

Κόβω την πάνω μεριά από τις ντομάτες, και την πιπεριά και τις αδειάζω.
Κόβω λίγο πιο δίπλα από τη μέση το κολοκύθι και το αδειάζω.
Σε μία λεκάνη:

Ψιλοκόβω τα εσωτερικά από την ντομάτα, και τη πιπεριά (αφού καθαρίσω από τους σπόρους).

Τρίβω στον χοντρό τρίφτη το εσωτερικό από το κολοκυθάκι.

Ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι και την πρασινάδα μου.

Σπάζω καλά τον ξινόχοντρο, προσθέτω το ρύζι,  και ρίχνω 2 σφηνάκια ελαιόλαδο αλατίζω, τρίβω πιπέρι και ανακατεύω.

Σε ένα μπολάκι: 

Τρίβω μία ντομάτα κι ένα μικρό κρεμμύδι, αλατίζω και τρίβω λίγο πιπέρι και ανακατεύω.

Σε ένα ταψί:

Προσθέτω τα λαχανικά και αλατίζω ελαφριά το εσωτερικό τους,
ρίχνω από μια σταγόνα ελαιόλαδο, γεμίζω περίπου ως την μέση την γέμιση από τη λεκάνη, λίγη τριμμένη ντομάτα από το μπολάκι και τα σκεπάζω.
Περιχύνω με την τριμμένη ντομάτα και προσθέτω σχεδόν 2 δάχτυλα νερό (ελέγχω κατά το ψήσιμο και συμπληρώνω αν χρειαστεί).

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα.

Πηγή: http://creteoftastes.com

 

 

Previous Post

Κοτόπουλο με φασκόμηλο και δεντρολίβανο

Next Post

Σκιουφικτά μακαρόνια με καπνιστό χοίρινο, μανιτάρια και γραβιέρα

Next Post
Κρητική κουζίνα: Σουπιές με σπανάκι

Σκιουφικτά μακαρόνια με καπνιστό χοίρινο, μανιτάρια και γραβιέρα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ