Υλικά:
2 ώριμες ντομάτες
1 πιπεριά
1 κολοκύθι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κόκκινη ντομάτα τριμμένη
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1-2 πατάτες
2-3 κομμάτια ξινόχοντρο
300 γρ ρύζι
σπυρωτό μακρύκοκκο
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
μαϊντανό, δυόσμο, μέντα
αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία:
Κόβω την πάνω μεριά από τις ντομάτες, και την πιπεριά και τις αδειάζω.
Κόβω λίγο πιο δίπλα από τη μέση το κολοκύθι και το αδειάζω.
Σε μία λεκάνη:
Ψιλοκόβω τα εσωτερικά από την ντομάτα, και τη πιπεριά (αφού καθαρίσω από τους σπόρους).
Τρίβω στον χοντρό τρίφτη το εσωτερικό από το κολοκυθάκι.
Ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι και την πρασινάδα μου.
Σπάζω καλά τον ξινόχοντρο, προσθέτω το ρύζι, και ρίχνω 2 σφηνάκια ελαιόλαδο αλατίζω, τρίβω πιπέρι και ανακατεύω.
Σε ένα μπολάκι:
Τρίβω μία ντομάτα κι ένα μικρό κρεμμύδι, αλατίζω και τρίβω λίγο πιπέρι και ανακατεύω.
Σε ένα ταψί:
Προσθέτω τα λαχανικά και αλατίζω ελαφριά το εσωτερικό τους,
ρίχνω από μια σταγόνα ελαιόλαδο, γεμίζω περίπου ως την μέση την γέμιση από τη λεκάνη, λίγη τριμμένη ντομάτα από το μπολάκι και τα σκεπάζω.
Περιχύνω με την τριμμένη ντομάτα και προσθέτω σχεδόν 2 δάχτυλα νερό (ελέγχω κατά το ψήσιμο και συμπληρώνω αν χρειαστεί).
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα.
Πηγή: http://creteoftastes.com